Elazığ’da uzun bir sürenin ardından yeniden koronavirüs vakaları görülmeye başlamıştı.

Pozitif vakaların Elazığ’da görülmesinin ardından bazı kişiler tarafından  whatsapp başta olmak üzere sosyal medya üzerinden şehirdeki vaka sayısının “80 – 90 olduğu yönünde paylaşım” yapan kişilerle ilgili soruşturma başlatıldı.

SPEKÜLATİF MESAJLA İLGİLİ VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI

“İl sağlık müdürlüğünde çalışan biri söyledi” şeklinde başlayan ve Elazığ’daki vaka sayısının 80 – 90 civarında olduğu içeriğine sahip olan mesajla ilgili harekete geçildi.

www.elazigsonhaber.com İnternet Haber Sitesi tarafından edinilen bilgiye göre bu mesajları paylaşan ve sosyal medyada vaka sayıları ile ilgili spekülatif bilgi yayan kişiler ile ilgili valilik soruşturma başlattı. Valilik tarafından ilgililer hakkında gereğinin yapılacağı öğrenildi.

SAĞLIK İL MÜDÜRÜ DE KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Öte yandan Sağlık İl Müdürü Cahit Polat, Kanal Fırat Televizyonu’nda yayınlanan “Furkan Dilaver ile Son Baskı” canlı yayınına katılarak “Dolaşan mesaj doğru bir mesaj değil. Elazığ’da 10 tane hastamız var. Bu bilgi dışında dolaşan mesajlara itibar edilmemeli. Sosyal medyada dolaştığı gibi Elazığ’da 90 – 80 gibi bir vakamız kesinlikle yok. 10 pozitif vakmız var. Resmi açıklamalar dışında paylaşımlara itibar etmememiz lazım” demişti.