“ELAZIĞ VE PALU” FOTOĞRAFLARLA ANLATILDI

Palu Kaymakamlığı çalışanları Enver Hancı ve Faruk Saylan tarafından Palu ve Elazığ’da çekilen fotoğraflar, Park 23 Alışveriş Merkezi’nde sergiye çıktı.

“ELAZIĞ VE PALU” FOTOĞRAFLARLA ANLATILDI

Palu Kaymakamlığı çalışanları Enver Hancı ve Faruk Saylan’ın Elazığ ile Palu’nun tarihi ve doğal güzelliklerini yansıttıkları fotoğraflar, Park 23 Alışveriş Merkezi’nde sergilendi.

DEMİRDAĞ: ELAZIĞ’IMIZIN GÜZİDE İLÇELERİMİZDEN BİRİ

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, “Birçok medeniyet ve kültüre ev sahipliği yapmış güzide topraklardan biri, Elazığ’ımızın güzide ilçelerimizden biri. Her ne kadar tarihi yapıların çoğu harap olmuş olsa da, defalarca yerine gördüğümüz ve bugün yine resmedilmiş şekli ile hala bu ihtişamını korumakta. Palu Kaymakamlığı ile birlikte Palu Belediye başkanlığının himayelerinde yine Palu’da ki hocalarımızın yaptığı bu resim sergisinin hayırlı olmasını diliyorum. Bu serginin aynı zamanda Palu’nun tekrar tanınmasına, daha çok tanınmasına vesile olmasını diliyorum. Palu kültürünün, Palu’da ki tarihi yapının Palu’nun hem turizme açılması açısından, hem de yıkık şekilde duran, geçmişinde büyük medeniyetlerin izini taşıyan, kitabesiyle, kilisesiyle, camileriyle hanlarıyla, bunların kültürümüze kazandırılması için tekrar gün yüzüne çıkarılmasında vesile olmasını diliyorum” dedi.

DEMİR: ELAZIĞ VE PALU İLE İLGİLİ GÜZEL FOTOĞRAFLARININ SERGİLENDİĞİ ALANDAYIZ

Palu Kaymakamı Mustafa Demir, “Bugün iki değerli arkadaşımızın, Enver Hancı ve Faruk Saylan bizim kaymakamlık personelimizin Elazığ ve Palu ile ilgili güzel fotoğraflarının sergilendiği alandayız. Buradaki amacımız hem Palu Belediyesi hem de Palu Kaymakamlığı olarak ilçemizin güzelliklerini hem yerel bazda hem ulusal bazda tanıtmak. Bu programımızda onlardan birisiydi. Yine ilçemizin tanıtımı anlamında turizm fuarları olsun Elazığ Tanıtım Günleri olsun oralarda tanıtma anlamında faaliyetler yürütüyoruz. Palu 4 bin yıllık geniş kültürü olan medeniyetler şehri. Bu tür güzellikleri tanıtma anlamında bu organizasyonlar vesile. Ben Enver Hancı ve Faruk Saylan’ı bu güzel faaliyetler için tebrik ediyorum” diye kaydetti.

DAĞOĞLU: PALU’MUZ GERÇEKTEN TARİHİ YAPISI OLARAK ÇOK ZENGİN VE GÜZEL BİR İLÇEMİZ

Palu Belediye Başkanı Said Dağoğlu, “Bugün burada olma sebebimiz, iki değerli arkadaşımızın Palu’nun hem tarihi dokusunu hem de coğrafi yapısını resimlerle sergiledikleri ve bugün bu sergiyi halkın ziyarete açması üzerine burada bulunuyoruz. Palu’muz gerçekten tarihi yapısı olarak çok zengin ve güzel bir ilçemiz. Yalnız bu arkadaşlarımızın emeği ile tanıtım anlamında bugün sergiyle uğraşan ve burada olmayan binlerce resimlerle Palu’yu ölümsüzleştirmiştir. Herkesin huzurunda bu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum”ifadelerinde bulundu.

ÜLGEN: BUGÜN ÇOK ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYONA ŞAHİTLİK EDİYORUZ

Palu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fadıl Ülgen, “Bugün çok önemli bir organizasyona şahitlik ediyoruz. Palu’da Enver Hancı ve Faruk Saylan’ın çok güzel resimleri ile bir serginin açılışını gerçekleştiriyoruz. Ben onlara usta fotoğrafçı diyorum. Hakikatten çok güzel fotoğraflar bu fotoğrafları buraya taşıyarak gençlere bu kültürü yaşatma adına çok önemli bir hizmet yapılıyor” dedi.

SAYLAN: GÜN YÜZÜNE ÇIKAN FOTOĞRAFLARI İLE TAKTİRE ŞAYANDIR

Palu İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Saylan, “Palu İlçesi mücevher gibi bir ilçedir. 4 bin yıllık tarihi ile geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve günümüzde tek tek tarihi eserleriyle, köprüsüyle, camisiyle külliyesiyle tek tek onarılmaktadır. Onarılan eserlerin bugün gün yüzüne çıkan fotoğrafları ile taktire şayandır. Enver Hancı ve Faruk Saylan beye emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum” diye kaydetti.

DEMİRDAĞ: FOTOĞRAFLAR ÇEŞİTLİ ULUSLARARASI AJANSLARDA DA YAYINLANDI

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, “Fotoğraflar bir şehrin, bir bölgenin, bir yörenin en iyi tanıkları, aynası konumunda olan sanat eserleridir. Bu manada bugün Palu bölgesinde özellikle çektikleri fotoğraflarla şehrimizin tanıtımına katkıda bulunan Enver Hancı ve Faruk Saylan beyi tebrik etmek istiyorum. Bu değerli arkadaşlarımızın çektiği fotoğraflar çeşitli uluslararası ajanslarda da yayınlandı. Her fotoğraf şehrimizin bir güzelliğini yansıtacaktır ve şehrimizin tanıtımına katkı sağlayacaktır”dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2019, 18:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
HALİT BİLİCİ
HALİT BİLİCİ - 5 yıl Önce

emegi geçen her kese teşekkür eder başarılarının devamını dilerim PALU BİR EFSANEDİR

SIRADAKİ HABER

banner137