Elazığ Yeni Valisi Ömer Toraman Kimdir?

Resmi Gazete’de Valiler Kararnamesi yayımlandı. Yayımlanan kararnameye göre Elazığ Valiliği’nde de değişiklik yapıldı. Elazığ’ın yeni valisi İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği görevini yürüten Ömer Toraman oldu. İşte Elazığ yeni Vali Toraman’ın hayatı…

Elazığ Yeni Valisi Ömer Toraman Kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan Resmi Gazete’de Valiler Kararnamesi yayımlandı.

Kararname ile birlikte Elazığ Valisi Erkaya Yırık’ın yerine İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği görevini yürüten Ömer Toraman atandı.

ÖMER TORAMAN KİMDİR?

Ömer Toraman 1967 yılında Erzurum'un Tortum ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini memleketinde tamamlayan Vali Toraman, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesinden 1988 yılında mezun oldu. İlk olarak memleketi olan Erzurum'da Kaymakam adayı olarak 1994 yılında görev yaptı. Sırasıyla Kastamonu Küre Kaymakamlığı, Diyarbakır Eğil Kaymakamlığı, Çorum Kargı Kaymakamlığı, Ankara Nallıhan Kaymakamlığı, Elazığ Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2011 yılından itibaren ise Hukuk Müşavirliği, Kaçakçılık İstihbarat Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığı (KİHBİ), Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ve son olarak İller İdaresi Genel Müdür Vekili olarak üst düzey görevlerde bulunan Vali Ömer Toraman Tokat Valiliği, Kütahya Valilikleri görevlerinde bulundu. Son olarak yayımlanan kararname ile birlikte İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği görevini yürüten Ömer Toraman Elazığ Valiliği görevine atandı. Vali Ömer Toraman'ın evli ve 3 çocuk babası.

Medya grubumuz olarak Ömer Toraman’a yeni görevinde başarılar diliyoruz…

HABER: SITKI TAŞEL

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2021, 04:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
:(
:( - 2 yıl Önce

Değişen birşey yok. İlin en büyük mülki amiri AKP il başkanıdır. O hala aynı. Dağılın beyler...

Hayırlı olur inşallah , elazığ mazlum gerçekten
Hayırlı olur inşallah , elazığ mazlum gerçekten @:( - 2 yıl Önce

Valinin kesin değişmesi gerekiyordu , vali vasattı yetersizdi tecrubesizdi ankarada lobisi yoktu.. bu yeni gelecek olan vali geldiği konumdan eğer sürgün olarak gönderilmemiş ise çok iş görebilir çok sorunu yok edebilir keyfi isterse.. inşAllah güzel işler yapar elazığı ilk kez bu kadar sorunlar yumağı olarak görüyorum , vekiller çok vasat bekediye başkanı çok vasat , bürokratlar çok vasat muhtarlar vasat vizyoner iş bilen ağırlığı olan birisi bu işi yapabilir gelen adam da da eğer sürgün değilse bu işi yapabilir... onullar falan yok ortada yollar daraltılıyor park alanları satılıyor kaldırımlara binalar yapılıyor, köy konutları rezalet , toki adam akıllı işlemiyor, tokilerin sosyal alt yapısı rezalet durumda ama bütçe verilir ve güçlü liderlik sergilenirse çözülemeyecek sorunlar değil... elazığda 3-4 vekil çıkarabilmek içinde sorunların çözülmesi gerekiyor. Yoksa ak parti tarihi hezimet yaşar bu şehirde.... tarihinde ilk defa.. hayatında ak partiye toz kondurmayan insanlar bile sağlam soğumuş vr bilenmişler partiye... kümes gibi evler kaldırıma yapılan binalar daraltılan yollar olacağı buydu zaten başka ne bekleniyordu.. ortada okul falan yok iki yıl olmuş deprem olalı.. eğitim de türkiye geneli alt yapıda en kötü olan şehir elazığ mesela.. tr de öğretmen evi olmayan okulları olmayan başka böyle şehir yok mesela.. herkes şerafettine bağlamış ama bu gidişle o da gidici.... taban çok tepkili sene olmuş 2021 yol daraltan iradeye oy verecek yada alkışlayacak değillerdi herhalde...

Ayberk
Ayberk @:( - 2 yıl Önce

Twitter hesabı kapatılan trol faaliyetlerine elazigsonhaber.com'da devam ediyor: "OKP'YO OFTORO OTON HORKOSON SONO BOYLO OLOR. ODOM OLOCOKSONOZ HOPONOZ"

3 hours later: Adam oldular (korkup)

Akp
Akp @:( - 2 yıl Önce

Akpye iftira atan herkesin donu böyle olur adam olacaksınız hepiniz

Olmaz böle şey
Olmaz böle şey @:( - 2 yıl Önce

Koca vali derdik eskiden şero başgan sildi attı adamı

Erdem Güler
Erdem Güler - 2 yıl Önce

20 yıldır ilk defa valilik yapmış bir i Elazığa vali olarak atandı . Hayırlı olsun

ElaZığlı
ElaZığlı - 2 yıl Önce

Ulan bu bizimkiler Vali beyi de yedi ya… yazık oldu memlekete

Ali Akın
Ali Akın - 2 yıl Önce

Vali beyin değişeceğini işaretini AKP il başkanı iki ay önce basına yaptığı açıklamada vermişti,
EY AKP il başkanı,
Elazığ da çalışmayan bürokrasiyi çalıştır,
Depremde perişan olan insanların sorununu çöz,
ORTA HASARDAN AĞIR HASARA DÖNEN vatandaşın 6000 TL lik TAŞINMA KİRA yardımını neden ödenmediği ile ilgilen,
Ülkenin geldiği işsizlik bürokrasi yoksullukla ilgilen,
Vali beyi değiştirsen ne olacak
SİSTEM ÇALIŞMIYOR, SİSTEM TIKANMIŞ SORUN BURADA

Necmettin
Necmettin - 2 yıl Önce

Hayırlı uğurlu olsun. Elazığ da Vali Yardımcılığı yapmış olması Elazığı bildiği anlamına geliyor. Erzurumlu olması da Elazığ insanını tanıması açısından önemli avantaj, ben başarılı olacağını düşünüyorum. Hayırlı olsun.

Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri
Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri - 2 yıl Önce

Bazılarının siması üç aşağı beş yukarı kişinin kimliğini ve liyakatini açıklar.

AKP
AKP - 2 yıl Önce

Ülkemin Ammına koydu .

elaziz
elaziz - 2 yıl Önce

Bazı sazan Elazığlılar, adam göreve başlamadan eleşririlere başladılar.


SIRADAKİ HABER

banner137