Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonları Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın hazırlayıp sunduğu ve canlı olarak yayınlanan “Gündem” programının konukları Fırat Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi İzzet Taşar ve Gedik Yatırım Kıdemli Müdürü Veysel Arpaca oldu.

Elazığ’ın ekonomisinin ele alındığı programa Elazığ Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk telefon bağlantısı ile katıldı.

Başkan Öztürk, Elazığ OSB’de yapılacak olan 100 milyon Euro’luk yatırım ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

ÖZTÜRK: TOPLAMDA 100 MİLYON EURO’LUK 3 FARKLI FİRMA YATIRIM YAPACAK

Başkan Suat Öztürk açıklamasında, “Bu aşamalara gelmek için ciddi bir mücadele veriyoruz. Ben uzun süredir İstanbul’da bazı firmalarla ciddi görüşmeler yapıyorum. Bunların içinde de bugün işini tamamen bitirdiğimiz bir firmamız var. Bunlar bir iki sefer buraya geldiler. Ben birkaç sefer gittim. İstanbul’da arkadaşlarımızı ziyaret etmiştik. Bu arkadaşlarımız ciddi bir yatırım potansiyele girdiler. Benim şu anda anlaşma yaptığım 3 tane firma var. Bizim bu firmalarla yapmış olduğumuz, çoğunun bitmiş olup başlayacakları projelerin 100 milyon Euro. Bunu burada açıklayayım. 100 milyon Euro’luk projeye bu sene başlayacaklar, önümüzdeki sene sonuna kadar projenin bir kısmı büyük proje olduğu için makinelerin, yurt dışındaki firmaların teslimat süreleri kısa olduğu için ondan dolayı bazı makineler sene başına sarkabilir. Burada tekstil var, onun dışında metal sanayi var. Bu konularda ciddi olarak yine anlaştığımız bir firmanın sahibi geliyor. Onunla yer konusunu netleştirip onlara da bir yer tahsis edeceğiz. Bugün işlemini bitirdiğimiz firmanın dışında bir firma” ifadelerini kullandı.

ÖZTÜRK: BURADA HEDEFİMİZ 2 BİN 500 KİŞİLİK BİR İSTİHDAM SAĞLAMAK

Başkan Öztürk; “Aşağı yukarı şu anda 1 trilyon eski rakamla 1 katrilyona yakın bir rakam ediyor. Bunların istihdam sayısına baktığımız zaman bu firma 350 kişi, diğer firma 650 kişi, diğer bir firma 650 kişi ve diğer firma 600 kişi. Bu 4 firmadan aşağı yukarı 2 bin 500 civarında istihdam sağlayacak bir olay. Yine bizim Organize Sanayi üzerinde çalışmış olduğumuz Tekstil Kent Proje’mizde ihaleye çıktık. Bunu da ayın 12-13’ünde ihalesi var. Tesiste kampüsü komple ihale ediyoruz. Orada da 14 tane iş yeri, 20 bin metrekare kapalı alan, onu da önümüzdeki yılın Haziran-Temmuz ayına kadar inşallah bitireceğiz. Özel idarenin de burada bu projede yüzde 30 payı var. Burada bunu da tekstil firmalarına kiralamak suretiyle kaliteli konfeksiyon firmalarını buraya kanalize ederek burada hedefimiz 2 bin 500 kişilik bir istihdam sağlamak” şeklinde konuştu.