17 Kasım Dünya Prematüre Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi Yeni Doğan Bakım ünitesi ve Türk Neonatoloji Derneği tarafından gerçekleştirilen programa, akademisyenler ve STK temsilcileri katıldı.

TAŞKIN: DÜNYA PREMATÜRE GÜNÜ KUTLU OLSUN

Fırat Üniversitesi Yeni Doğan Yokun Bakım Ünitesi ABD Başkanı Prof. Dr. Erdal Taşkın, 17 Kasım ''Dünya Prematüre Günü''nü kutladı. Taşkın, “Derneğimizin şehrimizi onurlandırması son derece gurur verici bir tablo bizim açımızdan çünkü Anadolu’nun çeşitli yerlerinden bu tür etkinliklerin yapılması hepimize cesaret vermektedir. Herkese bir kez daha teşekkür ediyorum bu anlamlı günün asını diliyorum” dedi.

KOÇ: İNANILMAZ GÜZEL BİR YENİ DOĞAN YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ VAR

Derneğin, Türkiye’deki tek yeni doğan derneği olduğunu hatırlatan Türk Neonatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Esin Koç, Elazığ Fırat Üniversitesi’nin yeni doğan ünitesinin uluslararası standartlara sahip olduğunu vurguladı. Koç, “Biz hocalar sadece Türkiye değil dünyada da birçok yeni doğan ünitesi gördük gerçekten samimiyetler söylüyorum inanılmaz güzel bir yeni doğan yoğun bakım ünitesi var. alt yapısı, teknolojisi, çalışan ekip yanı yurt dışında en gelişmiş seviye yeni doğan yoğun bakım ünitelerinden ne varsa burada da o yapılıyor. Biz gurur duyduk, çok mutlu olduk. Erdal Taşkın ve Mustafa Aydın hocalarımızla da gurur duyduk. Yeni doğan bebeği, prematüre bebeği olan ailelerimize de diyoruz ki gerçekten bebekleriniz için büyük bir şans Fırat Üniversitesi’nde doğmuş ve takip edilmiş olması” dedi.

ÜSTÜNDAĞ: DÜNYA PREMATÜRE GÜNÜ İLK KEZ ELAZIĞ’DA BAŞLADI

Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Üstündağ, ''Dünya Prematüre Günü''ün Ankara ve İstanbul’dan sonra ilk kez Elazığ’da düzenlendiğini ifade etti. Üstündağ, “Böyle bir uygulamayla İstanbul ve Ankara dışında dünya prematüre günü ilk Elazığ’da başlaması ve bunun başlamasına vesile olan sizler bizleri çok mutlu ettiniz. Bu uygulamanın Erdal Hoca ve Mustafa Hocanın çalışmaları, sizlerin eseri bizler de onlarla gurur duyuyoruz. Özellikle Esin Koç hocamızın üniversite hastanemizdeki yeni doğan ünitesi hakkında söyledikleri bizlerin sorumluluğunu da artırdı çünkü daha geliştirmek bizim için görev oldu” şeklinde konuştu.