Elazığ Belediyesi tarafından kamulaştırma çalışmaları kapsamında şehrin hızla gelişen ve yeni yapılaşmaların yoğun olduğu Sürsürü ve Ataşehir Mahallelerinin ulaşımını sağlayacak olan yeni bulvar için bedelleri ödenen gayrimenkullerin yıkımına başlandı. Yıkım işlemlerinin güzergah üzerinde taşınmazları bulunan hak sahipleri ile uzlaşı sağladıktan sonra gerçekleştirildiği aktarıldı. 
İstimlaki gerçekleştirilen taşınmazların yıkım işlemlerini bizzat yerinde takip eden ve iş makinesini kullanarak yıkım işlemini gerçekleştiren Başkan Yanılmaz, trafiği rahatlatacak yeni bulvarın yapım çalışmalarının hemen başlayacağını ve kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulacağını söyledi.
Yıllardır Sürsürü Mahallesi’nde kamulaştırma çalışmalarının yapılmadığı için bulvarın açılamadığını ifade eden Başkan Yanılmaz, “Bugün yıkım işlemi gerçekleştirdiğimiz nokta birçok trafik kazasına sebep olmuş darboğaz bir yerdi. An itibarı ile bu problemi çözdük. Şimdide yeni bulvar için çalışmalarımıza başlayacağız. Başlattığımız çalışmaların neticesinde bu alan trafik sıkışıklığı açısından büyük bir nefes almış olacak” dedi.
Mahallede bir problemin daha çözüme kavuşturulmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Sürsürü Mahalle Muhtarı Abdulkerim Sarıaydın, Başkan Yanılmaz’a ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.