Elazığ’da 2019’da 22 Bin 100 Dekar Arazi Sulandı

DSİ, 2019 yılı sulama sezonunda Elazığ genelinde toplam 22 bin 100 dekar arazi sulandı. Elazığ’da sulama ile birlikte yapılan üretimle ülke ekonomisine 12 milyon liralık katkı sağlandı.

Elazığ’da 2019’da 22 Bin 100 Dekar Arazi Sulandı

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri  Genel Müdürlüğü yaptığı yatırımlarla modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmaya, tarımda su tasarrufu sağlamaya, çiftçilerimizin kazançlarını doğrudan ve dolaylı yollarla artırmaya ve ülke tarımına katkı sunmaya devam ediyor.

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın,son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek, uygulamaya koyduklarını belirterek, Elazığ’da 2019 yılı sulama sezonunda sulanan arazi miktarını açıkladı.

Elazığ’da 2019’da toplam 22 bin 100 dekar arazi sulandığını belirten Aydın, 22 bin 100 dekar arazi üzerinde yapılan sulu tarım ile birlikte ülke ekonomisine 12 milyon lira katkı sağlandığını söyledi.

DSİ olarak ülke tarımı ve ülke insanı için özveri ile çalışmaya devam ettiklerini ifade eden Mevlüt Aydın,  Tarım arazilerinin suya kavuşmasını, kapalı sistem sulamanın yaygınlaşmasını ve sulamada su tasarrufu sağlanmasını önemsediklerini kaydetti.

 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137