Elazığ’da 3 Bin 500 Üreticiye 27 Milyon TL Hibe Desteği

Elazığ’da 2021 yılında 3 bin 500 üreticiye yaklaşık 27 milyon TL hibe desteği verildi.

Elazığ’da 3 Bin 500 Üreticiye 27 Milyon TL Hibe Desteği

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yılsonu ‘ Tarım ve Hayvancılık Değerlendirme Toplantısı’ düzenlendi.

Kültürpark Mamüratü'l Aziz toplantı salonunda düzenlenen programda, ilgili ve paydaş kurumlar hazır bulundu.

2021 yılında çiftçi ve üreticilere yönelik hayata geçirilen proje ve destekler hakkında bilgi vererek açılış konuşması gerçekleştiren İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan, özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan küresel ısınmaya bağlı yaşanan kuraklıktan dolayı Elazığ’da 3 bin 500 üreticiye yaklaşık 27 milyon TL hibe desteği verildiğini kaydetti.

Programda ayrıca, 2022 yılında hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında bilgi verildi.

KARAHAN: ÇİFTÇİ VE ÜRETİCİLERİMİZİN DAHA FAZLA KAZANÇ ELDE ETMESİNİ TEMİN ETMEK ÜZERE ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ

Tarım ve hayvancılığın il için önemli olduğunu belirten Tarım ve Orman İl Müdürlü Turan Karahan, “ Elazığ ili sanayisi ve farklı sektörleriyle gelişmeye açık, sürekli gelişme trendi içerisinde olan bir il. Şu bir gerçektir ki, Elazığ ilimizin olmazsa olmazı istihdam ve üretim anlamında tarım ve hayvancılıktır. Dolayısıyla bugün burada bulunan paydaşlarımız da ilimizin sahip olduğu tarım ve hayvancılık kapasitesini bir yerlere taşımak, geliştirmek, günün teknolojisiyle buluşturmak ve üretimle uğraşan zanaatkar çiftçi ve üreticilerimizin daha fazla kazanç elde etmesini temin etmek üzere çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

KARAHAN: 27 MİLYON TL’LİK HİBE DESTEĞİ VERİLDİ

Çiftçi ve üreticiye kuraklık desteği sağlandığını ifade eden Karahan, “Hepimizin yaşadığı, maalesef bir gerçekliğimiz daha var. Küresel ısınmayla birlikte özellikle ülkemizin Doğu ve Güneydoğu bölgeleri daha çok etkilenmek kaydıyla kuraklık riski geçen sene kendisini çok ciddi manada hissettirdi. Uzmanlar da önümüzdeki süreçlerde de bu su kısıtlığı, bu kuraklık tehlikesinin olacağını söylüyor. Geçen sen üretici ve çiftçilerimizin yaşamış olduğu kuraklık neticesinde ve mağduriyet yaşanmasın diye cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla kuraklık desteği sağlandı. İlimizde de kuraklıktan dolayı 3 bin 500 üreticimiz 500 bin dekar alandan yaklaşık 27 milyon TL’lik hibe desteği verildi” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
tuncay
tuncay - 2 yıl Önce

senelerdir aynı adam müdürlük yapıyor, bi gıdım ilerleme görmedik şükür.

SIRADAKİ HABER

banner137