Elazığ’da tarımda vişne yetiştiriciliğini artırarak bitkisel üretim gelirine katkı sağlamak amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü çiftçilere vişne fidanı dağıtıldı.

İl Müdürü Dr. Turan KARAHAN, Ziraat Odası Başkanı İbrahim HACIOĞULLARI, 40 çiftçiye 3 bin adet vişne fidanının dağıtımını yaptı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Turan KARAHAN, Elazığ tarımının gelişimine katkıda bulunan birçok projeyi çiftçilerle birlikte hayata geçirdiklerini söyledi.

KARAHAN: 40 ÇİFTÇİMİZE 120 DEKAR ALANDA DİKİLMEK ÜZERE 3000 ADET FİDANI DAĞITACAZ

İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Turan Karahan “Elazığ tarımımızın gelişimine katkıda bulunan birçok projeyi çiftçilerimizle birlikte hayata geçiriyoruz. Bu projelerden bir tanesi olan tarım ve orman Bakanlığımıza sunduğumuz %70 ile desteklenen ilimizde vişne yetiştiriciliğini geliştirme projesi kapsamında Fidan dağıtımını yapmak üzere bir araya geldikVişne dendiği zaman akla gelen ilk yerlerden bir tanesi Elazığ, Çünkü vişne dondurmasının hammaddesi İlimizin bereketli topraklarında ve ikliminde yetişen vişne meyvesinden oluştuğunu belirtti. Hem sanayisine katkıda bulunmak hem de üretim alanlarını arttırmak ve bundan ziyade modern kapama vişne meyve bahçelerini oluşturmak üzere bakanlığımız tarafından onaylanan yaklaşık 100.000 liralık bir proje ile burada 40 çiftçimize 120 dekar alanda dikilmek üzere 3000 adet fidanı dağıtımını inşallah hep birlikte yapmış olacağız” dedi.