24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ’da meydana gelen deprem afeti nedeniyle Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) Palu İlçesinde 222 konut ve Kovancılar ilçesinde 304 konut toplam 526 konut yapılarak teslim aşamasına geldi.

Palu İlçesi Merkez Mahallelerinden 244 hak sahibinin, Kovancılar İlçesi Merkez Mahallelerinden 219 hak sahibinin, Kovancılar İlçesine bağlı köylerinden 112 hak sahibi evlerine kavuştu.

Saat 10.00’da başlayan konutlarının kurası İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yeni hizmet binasında noter huzurunda çekildi.

Elazığ Valisi Ömer Toraman, kura çekiminden önce açıklamalarda bulundu.

TORAMAN: SON İKİ HAFTADA TOPLAM 1683 KONUTUN KURASINI ÇEKMİŞ OLUYORUZ

Vali Toraman yaptığı açıklamada, “Kura çekimi yapılacak. Biz de onun en azından başlangıcında bulunalım istedik. Daha önceki kura çekimlerinde ifade etmiştim, Elazığ çok hızlı bir şekilde artık depremin yaralarını sarıp toparlanıyor. Son eksik kalan işler de hızlı bir şekilde tamamlanıyor. Bu çerçevede son iki hafta içerisinde bu gün çekeceğimiz de dahil olmak üzere toplam 1683 konutun kurasını çekmiş oluyoruz. Bu gün çekilecek kurayla 526 konutun sahibi belli olacak. İlk Palu ilçesinde ve Kovancılar ilçesinde kura çekimi yapmış olacağız. Palu ilçesinde merkez mahallelerinden 244 hak sahibi konutları belirlenmiş olacak. Kovancılar ilçesinden de merkezden 219 hak sahibi, köylerden de 112 hak sahibine kura çekilmiş olacak. Vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Bu süreç içerisinde yeni konutlarına bir an önce taşınmaları, burada depremlerin mütakibinde görev alan İçişleri Bakanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ve TOKİ’nin çalışanlarına, yerelde de bu çalışmalara destek veren bütün birimlerimize teşekkür ediyoruz. İnşallah kalan konutları da en süratli şekilde kuraların çekip teslim etmek için gayret gösterdiğimizin vatandaşlarımız tarafından bilinmesini arzu ediyoruz. Böylece deprem sonrası hayatın normalleşmesini, iyileştirme faaliyetlerinin tamamlanması için ciddi bir mesafe kat etmiş bulunuyoruz. Tekrar emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sonuçlar https:elazig.afad.gov.tr internet sitesinden açıklanacak.

Kura çekimi Kanal Fırat ve Kanal E televizyonlarından canlı olarak yayınlandı.