Elazığ’da 96 İşyeri ve 140 Konutun Kurası Çekildi

Elazığ’da meydana gelen depremin ardından TOKİ tarafından yapılan 96 işyeri ve 140 konutun kurası çekildi. Kura çekimi Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonları’ndan canlı olarak yayınlandı.

Elazığ’da 96 İşyeri ve 140 Konutun Kurası Çekildi

Toplu Konut İdaresi tarafından yapımı tamamlanan iş yeri ve konutların kuraları çekilmeye devam ediyor.

24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen Elazığ Depreminde Mustafapaşa, Rüstempaşa, Yemişlik ve Zafran mahallelerindeki 96 işyerinin ve Yemişlik, Çatalçeşme, Zafran, Hicret, Abdullahpaşa, Mustafapaşa ve Rüstempaşa mahallelerindeki toplam 140 konutun kuraları çekildi.

Kura çekimi AFAD İl Müdürlüğü’nde noter huzurunda gerçekleştirilirken Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonları’ndan canlı olarak yayınlandı.

TORAMA: ELAZIĞ GENELİNDE HAK SAHİBİ VATANDAŞLARIMIZIN YAKLAŞIK YÜZDE 90’INA YAKININI TESLİM ETMİŞ BULUNUYORUZ

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, “140 konutu Elazığ’ın köylerinden hak sahibi olup mücbir sebeplerle il merkezinden kura çekilecek olan vatandaşlarımızı kapsıyor. Böylece bu vatandaşlarımız konutlarına kavuşacaklar. Kura çekimine müteakip anahtarlarını teslim alıp evlerine taşınabilecek durumdalar. Elazığ genelinde hak sahibi vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 90’ına yakınını teslim etmiş bulunuyoruz. Kalan yüzde 10’luk kesim için de inşaat ve ihale süreçlerimiz deva ediyor. İnşaatlar değişik seviyelerde devam ediyor. Tamamlandıkça peyderpey vatandaşlarımıza teslim edilmeye devam edecek. Ayrıca 2020’deki depremden dolayı iş yerinden hak sahibi olan vatandaşlarımız vardı. Bunların bir kısmına iş yerlerini teslim etmiştik. Bugün de 96 iş yeri için kura çekeceğiz. Kalanlar için de kura çekmek için hazırlılarımız devam ediyor. Burada hedefimiz en kısa zamanda iş yerinden hak sahibi olan vatandaşlarımıza iş yerlerini teslim etmek” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2023, 16:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137