“Elazığ’da Basın, Basında Elazığ” Konferansı

Türk Ocakları Elazığ Şubesi tarafından düzenlenen “Elazığ’da basın, basında Elazığ” konferansına konuşmacı olarak Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca katıldı.

“Elazığ’da Basın, Basında Elazığ” Konferansı

Türk Ocakları Elazığ Şubesi tarafından düzenlenen Ocak Başı Sohbetlerinin konusu “Elazığ’da Basın, Basında Elazığ” oldu. 

Konuşmacı olarak Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca’nın davet edildiği programa katılım yoğun oldu.

BULUT: DEZENFORMASYONUN YOĞUN BİR ŞEKİLDE YAŞANDIĞI BİR SÜRECİ YAŞIYORUZ

Programın açılış konuşmasını yapan Türk Ocağı Elazığ Şube Başkanı Birol Bulut, “Bugün bir ocak başı sohbetinde daha bir arada bulunmanın mutluluğunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bugün misafirimiz Elazığ’ın yakından tanıdığı önemli bir gazeteci, Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Sayın Nafiz Koca hocam. Kendilerine öncelikle teşriflerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Herkesin malumu olduğu üzere medya, basın, gazetecilik bir toplumun adeta gözü, kulağı ve adeta her insan, her toplum doğru habere ulaşmak için veya doğru haberi elde etme hakkına sahip olduğunu hepimiz biliyoruz. Fakat kitle iletişim araçlarının hızlı bir şekilde gelişmesiyle birlikte, hele hele internetin hayatımıza hızlı bir şekilde grimsiyle birlikte çok fazla, dezenformasyonun yoğun bir şekilde yaşandığı bir süreci yaşıyoruz. Dolayısıla doğru habere ulaşmanın çok önemli olduğu bir süreci yaşıyoruz. Bir de ulusal medyanın ve uluslararası ajansların yanı sıra özellikle yerelde vatandaşın, yetkililerden beklentilerini dile getiren ve etkililere vatandaşın sesini ulaştıran, çok önemli bir görevi icra eden ir yerel basınımız var” ifadelerini kullandı.

KOCA: ELAZIĞ BASININDA ÇOK ÖNEMLİ GELİŞMELER OLUYOR

Programa konuşmacı olarak katılan Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca ise, “Cumhuriyet dönemine geçiyoruz. Elazığ basınında çok önemli gelişmeler oluyor. Önemli gelişmelerden bir tanesi de Cumhuriyet Döneminin ilk dört gazetesi, biri İstanbul, biri Erzurum, biri Elazığ ve biri de Adana’da olmak üzere ilk dört gazetesi var. Ve bu dört gazeteden bir tanesi olan Elazığ’da ki gazetemizde üçüncü kuşaktan sahibi değerli Murat Turan Abim aramızda. İhsan Turan’ın kurmuş olduğu Turan Gazetesi ve ilk matbaasını da Elazığ’da kuruyor. Biz o aileye Elazığ’ın İbrahim Müteferrika’sı diyoruz. O tarihten bu yana gelinceye kadar Elazığ basını hakikatten Elazığ’ın gelişmesinde bölgesindeki konumu itibariyle bölgeye vermiş olduğu ve diğer iştimai konularda çok büyük misyonlar üstlenmiş bir gazetemiz Turan Gazetesi. Yine o dönemde çıkan farklı gazeteler var, bu farklı gazetelerinde arşivlerine girdiğimiz zaman gazetelerin gazeteciler tarafından çıkarılmış olduğu bir dönemin müşlaade ediyoruz. Ve o dönemlerde Elazığ’ın problemleri çok sert bir şekilde çözüm önerileriyle birlikte gündeme taşınıyor bu gazetelerimiz tarafından ve çözüm önerileri devlete hükümet eden erk tarafından dikkate alınıyor. Mevcut ilimizin siyasi ve diğer yöneticileri tarafından da bir an önce o sorunlar çözüme kavuşturuluyor. O dönemlere 1990’lara kadar Elazığ’daki yerels gazetelerimizin yaptırım gücü oldukça fazla” ifadelerini kullandı.

KOCA: BASIN BULUNDUĞU BÖLGENİN GÖZÜ, KULAĞI, ELİ-KOLUDUR

Başkan Nafiz Koca, “Çok basit bir tabirle basın nedir denildiğinde verilen cevap; basın yayın yaptığı bölgede veya ilde yerleşim merkezinde oradaki halkın, insanların gözü, kulağı, eli kolu denilir. Ama basının gerçek bir anlamını sorduğunuz zaman bize göre basın doğrudur o toplumun gözü, kulağı, eli, ayağıdır ama her şeyden önce basın toplumun vicdanıdır. Basın vicdani olarak üstlendiği misyonu yerine getirmezse istediği kadar o toplumun gözü kulağı olsun, yapabileceği hiçbir şey yoktur ve o toplumdan hiçbir şey beklenemez” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137