Tüm Türkiye genelinde 70 ilde eşzamanlı olarak Bisikletliler Derneği Dünya Bisiklet Günü ve Dünya Kalp Günü’nü kutlamak amacıyla bisiklet turu düzenledi.

Elazığ’da Etkinlik, 4 Haziran Pazar günü Elazığ Belediyesi karşısında başladı. Etkinlik bugünde devam etti.

Bisikletliler Derneği üyeleri, bisiklet toplulukları ve halktan katılanlar, tur boyunca bisikletli yaşam hakkında bilgi vererek ve sağlıklı yaşamın önemine vurgu yaparak, farkındalık oluşturmayı hedefledi.

ÖZDAL: SAĞLIKLI BİR YAŞAM SÜRDÜRMEYE DAVET EDİYORUM

Bisikletliler Derneği Başkanı Atakan Özdal, “Dünya Bisiklet Günü ve Dünya Çevre Günü’nü birleştirerek bu özel etkinliği düzenlemekten dolayı gurur duyuyoruz. Bisiklet, sadece sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik etmekle kalmaz, aynı zamanda çevremizi korumada da büyük bir rol oynar. Bugün burada, bisikletin çevre dostu bir ulaşım aracı olduğunu vurgulamak ve bisiklet kullanımının yaygınlaştırmak için bisiklet turu düzenledik. Etkinliğin amaçlarına ulaştığını ve katılımın yüksek olduğunu görüyoruz. Buna rağmen Elazığ’da hedeflediği katılımcıya ulaşamadı. Ayrıca, sağlıklı bir yaşam için bisiklet sporunun önemi bir hayli fazla. Herkesi spor yapmaya ve sağlıklı bir yaşam sürdürmeye davet ediyorum. Yerel yönetimlerden de spor için gerekli destek istiyoruz” dedi.

Etkinlik Katılımcılarından Mehtap Yavuz, “Elazığ’da bisiklet yollarına dikkat çekmek için bisiklet turu düzenledik ve tura katıldık. Herkesin dünya bisiklet gününü kutluyorum” ifadelerini kulandı.

Katılımclılardan Elif Arslan, “Dünya Bisiklet Günü’nü kutlamak için bir bisiklet turu düzenledik. Geçmişten bugüne kadar bisiklet kullanımım arttı. Bisiklet kullanımına teşvik etmek için daha güzel bisiklet yollarının yapılmasını istiyoruz” diye kaydetti.

Katılımcılardan Av. Civan Metiner, “Bugün Dünya Bisiklet Günü ve Dünya Çevre Günü’nü kutlamak için bir bisiklet turu düzenledik. Tüm Türkiye ve Dünya da düzenlenen bu etkinliği Elazığ’da her sene olduğu gibi gerçekleştirdik” dedi.

Başkan Alan: Elazığ, Kültür ve Sanatta Önemli Bir Konumda Başkan Alan: Elazığ, Kültür ve Sanatta Önemli Bir Konumda