Elazığ’da Covid-19 Nedeniyle Hazar Gölüne Girişler Kısıtlandı

Elazığ Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında yeni kararlar alınırken Hazar gölüne giriş ve çıkışlar kısıtlandı.

Elazığ’da Covid-19 Nedeniyle Hazar Gölüne Girişler Kısıtlandı

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da Pandemi Kurulu toplanarak kararlar aldı.

Vali Erkaya Yırık başkanlığında kurulda yer alan ilgili kurumların amirlerinin katılımıyla yapılan toplantıda alınan kararlar kamuoyuyla paylaşıldı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, “Diyarbakır’daki artan vakalar nedeniyle Gezin ve Sivrice Hazar Gölüne giriş ve çıkışların kısıtlanması için gereken tüm önlemlerin alınmasına, Salgın Denetim Merkezinin ivedilikle kurularak faaliyetlerine başlamasına, Taziye Evlerinde, evlerde ve açık alanlarda taziye yapılmaması için gerekli tedbirlerin alınmasına, konu ile ilgili olarak gerekli duyuruların ve bilgilendirmelerin vatandaşlarımıza yapılmasına, Filyasyon Çalışmaları Takip Kurulları’nın oluşturulmasına ve derhal faaliyetlerine başlamasına, Tarama Test Merkez sayısının artırılması ve her vatandaşımızın hizmet alacağı mesafede kurulmasına özen gösterilmesi ve Tarama Merkez yerlerinin vatandaşlarımızın bilgisine sunulmasına karar verilmiştir” denildi.

Valilik ayrıca Covid-19 hastalarının hastaneye geliş gidişleri esnasındaki sıkıntıların giderilmesi konusunda da karar alındığını aktardı.

Öte yandan maske takmanın zorunlu olduğu kentte, denetimlerin sıklaştırılması ve uymayanlara cezai işlem uygulanmasına yönünde de karar alındı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Merve celik
Merve celik - 4 yıl Önce

InşAllah düğünlerde kisitlanir

MRT
MRT - 4 yıl Önce

HASTANEYE GİRİŞ ÇIKIŞLARI YASAKLANSIN HASTANELER ELAZIĞ HALKI TARAFINDAN TATİL MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ KARNI AĞRIYAN HASTANEDE ASIL VİRÜS HASTANELERDE

Murat
Murat - 4 yıl Önce

Elazığ velilerimize sorum hukuksuz bir şekilde yapılan yüksek binalar yapılırken mülki amirler gözünü hazar golünden çeksin bunlara önce İlimde yapılan hukuksuzluğu bitirsin

.
. - 4 yıl Önce

Pandemi servisleri önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Sosyal meafeye dikkat edilmiyor. Bu soruna da çözüm bulun sayın valim.

Ethem Gülbay
Ethem Gülbay - 4 yıl Önce

Nihayet inşAllah tehlikenin büyüklüğünü ileri gelenler anlamıştır

SIRADAKİ HABER

banner137