Elazığ’da da Görev Yapan Sağlık Bakanı Hayatını Kaybetti

48. hükümette Sağlık Bakanlığı görevi yapan ve Elazığ’da da uzun yıllar boyunca SSK hastanesinde görev yapan Yaşar Eryılmaz 77 yaşında hayatını kaybetti.

Elazığ’da da Görev Yapan Sağlık Bakanı Hayatını Kaybetti

Bir süredir Ankara’da tedavi gören eski Sağlık Bakanı Yaşar Eryılmaz 77 yaşında vefat etti.

Merhum Eryılmaz uzun yıllar boyunca Elazığ’da SSK hastanesinde görevini sürdürmüştü.

YAŞAR ERYILMAZ KİMDİR?

Eryılmaz, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 10 Haziran 1944'te dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu, 1972'de üroloji dalında uzmanlığını tamamladı.

Elazığ ve Erzurum SSK hastanelerinde uzman hekim olarak çalıştı ve 1980'de ABD'deki Montefiore Hastanesi'nde bilimsel araştırmalar yaptı.

1983'te üroloji doçenti olan Eryılmaz, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığı ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevlerinde de bulunan Eryılmaz, 1987'de dönemin başbakanı Turgut Özal'ın isteğiyle Ağrı'dan milletvekili adayı oldu ve seçildi.

18, 19, 20 ve 21. dönemde Anavatan Partisi'nden Ağrı milletvekilliği yaptı. 2007'de 23. dönem seçimlerinde AK Parti'den Ağrı milletvekili seçilen Eryılmaz, 48. hükümette Sağlık Bakanlığı yaptı.

Eryılmaz, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Erylmaz Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 9 Ağustos 2021 tarihinde yaşamını yitirdi.

Medya grubumuz olarak merhum Eryılmaz'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Elzğlı
Elzğlı - 3 yıl Önce

Ateşi bol olsun devletten çaldıkları haketmeden aldıkları maaşların hesabını verme vakyi geldi.şimdiki siyasiler bakın görün sonunda ölüm var.zaman kaybetmeden sizde milletin hakkını yiyiyorsanız vazgeçin.ah almayın dua alın

Gidiş
Gidiş - 3 yıl Önce

Gidiş nereye miş görün

SIRADAKİ HABER

banner137