Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Demokrasi Meydanına kurulan aşılanma noktalarını gezdi.

Vali Yırık, aşılanma noktasındaki vatandaşlarla sohbet etti.

YIRIK: VATANDAŞLARIMIZIN TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAMASI GEREKİYOR

Elazığlılardan maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmeye devam etmelerini isteyen Vali Yırık, “Pandemi sürecinde bu hareketliliğin artmasıyla vatandaşlarımızdan maske-mesafe ve hijyen konusunda yine aynı şekilde pandeminin ilk günlerindeki gibi dikkat etmelerini rica ediyoruz. Çünkü son günlerde her ne kadar aşılanma sayısı artmasına rağmen vaka sayılarının son 4-5 gündür azalan, yavaş yavaş  şekilde bu rakamların arttığına şahit olduk. Onun için vatandaşlarımızın tedbiri elden bırakmaması gerekiyor. Çünkü tedbirsizlikten her türlü sıkıntıyla karşılaşabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

YIRIK: KONU, KOMŞU SÖZLERİNE İTİBAR ETMEYELİM

Vali Yırık, aşılanmada yüzde 51’e ulaşıldığını belirterek, “Elazığ’da aşılanma noktasındaki hedefimiz 441 bin ve şu anda geldiğimiz nokta 224 bin. Dolayısıyla yüzde 51’lik bir kısmı aşılamış durumdayız. Ama bu sayının daha da artması gerekiyor. Bu geldiğimiz noktada pandemi ile mücadelede; pandemiden, koronavirüsten korunabilmek için mutlak suretle vatandaşlarımızın aşılanması gerekiyor. Bunu söylerken Elazığ Valisi olarak ilk aşılanan kişilerden birisiyim ben gönüllü olarak. Arkadaşlarımız birinci ve sonrasında da ikinci doz aşıyı gerçekleştirdiler. Hiçbir şekilde dışarıdan duyulan, bilimle, gerçekle ilgisi olmayan cümlelere konu, komşu sözlerine itibar etmeyelim. Vatandaşlarımızın duyarlı davranmak suretiyle aşılanma noktasında istekli olmalarını istirham ediyorum. Çünkü aşısız şahıs, beden mutlak suretle her türlü hastalığa karşı korunmasız olacaktır. Şükürler olsun geldiğimiz noktada ülkemizde fazlasıyla gerek Sinovach olsun gerek BionTech olsun ihtiyaca binaen hazır” şeklinde konuştu.

YIRIK: ELAZIĞ’DA DELTA VİRÜSÜ YOK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüsün delta plus varyantının, Türkiye'de görüldüğünü açıklamıştı. Vali Yırık, “Bizde yok. Bizde delta virüsüne ilişkin bir veri yok, bilgi yok. Yok öyle bir şey. Elazığ’ımızda aşı konusunda dediğim gibi insanlarımız çok istekli aşırı bir talep var. Bu aşıları da yapıyoruz” dedi.