Elazığ’da Deprem Konutlarının Kuraları Nasıl Olacak?

Elazığ depreminin ardından yapılan deprem konutlarının kuralarının nasıl olacağı merak konusu olmuştu. Kanal Fırat tarafından edinilen bilgiye göre deprem konutlarının kuralarının nasıl olacağı öğrenildi.

Elazığ’da Deprem Konutlarının Kuraları Nasıl Olacak?

Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından TOKİ tarafından yapımına hızla başlanan deprem konutlarından biten daireler vatandaşlara teslim edilmeye başlanmıştı.

KURALARIN NASIL ÇEKİLECEĞİ MERAK EDİLİYORDU

Özellikle revize alanlarda yer alan; Yemişlik, Çatalçeşme ve Zafran bölgesindeki kuraların ise nasıl çekileceği merak konusu olmuştu. İki seçeneğin yer aldığı kura çekimiyle ilgili ilk seçenek bölgesel yakınlığa göre kuraların çekilmesi ikinci seçenek ise genel bir kura çekilmesiydi.

KURA ÇEKİMİ NASIL OLACAK?

Konuyla ilgili uzun bir süredir çalışmalar sürerken yetkililer kura çekimleri için hazırlıklara başladı. Medya grubumuz olarak almış olduğumuz bilgilere göre; Elazığ’da genel kura çekilecek. Tüm hak sahiplerinin kura çekimlerine tekrar başvuru yapmalarına gerek kalmayacak. Elazığ’daki tüm hak sahipleri genel kuraya girecek. Kura çekimleri bölgesel olmayacak. Karma bir kura çekilişi yapılacak. Çekilecek genel kura ile birlikte hak sahibinin hangi bölgedeki konuttan, hangi daireyi alacağı belirlenecek.

KURALARIN ÇEKİMİNE ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BAŞLAYACAK

Önümüzdeki günlerde Elazığ’da tamamlanan konutların kuralarının çekilmesine başlanılacak. Konut kuralarının çekilmesi süreciyle birlikte işlemlerin tamamlanmasının ardından vatandaşlar evlerine yerleşmeye devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2021, 16:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Betül ipek
Betül ipek - 3 yıl Önce

Metin bulut ortalığa sıçtı haksızlık var sayın @muratkurum bize haksızlık

YOK!!!
YOK!!! @Betül ipek - 3 yıl Önce

AYNEN ÖYLE ORTALIĞA SIÇTI ÇOK HAKLI!!!

..
.. @Betül ipek - 3 yıl Önce

Ne haksızlığı ablacığım

Vatandaşın biri
Vatandaşın biri - 3 yıl Önce

Isteyen istediği tokiye başvursun zorla olacakdegilki ben çatalçeşme tokiyi istemiyorum ora çıkarsa mecburmuyum gitmeye ..halkin isteğine göre olmalı bence

Rahmi Altuntaş
Rahmi Altuntaş - 3 yıl Önce

Herkes istediği yerden alsın haksızlık tabiki ..Bizmisen için açıldı başvuru isteyen başvurdu
.mağduriyetimizi arttırmasinlar adaletli davranilsin

Enginer
Enginer - 3 yıl Önce

Bizmişene başvurup ev sahibi olanlar varken bu bizlere haksızlık. Ben yemişliğe başvurmak için bizmişene başvurmadım , çatalçeşme çıkarsa adaletsizlik olmayacakmı? Eğer böyle bir yol izlenecekse sorumlusuna hakkımı asla ve asla helal etmiyorum. Medya vatandaşın yanındaysa eğer sesimizi duyursun.

Rahmi
Rahmi - 3 yıl Önce

Adaletli olunsun lütfen Bizmisen dekilere başvuru hakkı verildi bizede verilmeli

Alp er
Alp er - 3 yıl Önce

Arkadaş bu nasıl bir saçmalıktır akıl işi değil. Mikletin evi yıkıldı devlet sahip çıkacak bu yerel yönetim bu işi sağlıklı yürütemiyor. Kardeşim gidip dağların tepelerine ev yaptınız bu evleri sormadan kafanıza göre 2+1 çoğunluk olacak şekilde yaptınız oysa kimse istemiyor herkes parası neyse verip 3+1 de yaşamak istiyor ama hangi akıla hizmet ettiyseniz bu konuda saçmaladınız sizin akılsızlığınızın cezasını vatandaş ödeyecek. Sanki koca dağda arazi kıtlığı varmış gibi mini evin birde minisini yaptınız. Sonra herkes kendi bölgesi için çekilen kuralara katılacak dediniz gerkes kendini ona göre hazırladı şimdi kalkmışsınız genel seçim kuradından bahsediyorsunuz. Depremzedeleri parmağınızda oynatmaktan vazgeçin. İşin ciddiyetinin farkına varın şu rezilliğe bir son verin artık. Neredendi düştük elinize ayıpya. Ben yıllarca sürsürüde yaşadım düzenimi oraya göre ayarladım akrabalarım arkadaşlarım iş yerim bütün sosyal yaşantım o bölgeye uyarlanmış şimdi kurada bana çatal çeşme çıkarsa ben nasıl kalkıp oralara gideceğim hiçmi düşünemiyorsunuz olası mağduriyetleri. 2+1 ecleri kime sorarak yapyınız. Kim istediyse onlara satın ama isteyen yoksa sizde hiçmi akıl yok insanlara dayatma yolu ile bu işe yaramayan evleri satmaya kalkıyorsunuz. Herkesin eski yaşam bölgesine yakın olan bölgelerden kuraya girmeleri gerekir. 2+1 yuttu millet karma kat kurasınıda yuttu bu millet ama yeter kendinize gelin saçmalamayın .

Mert
Mert @Alp er - 3 yıl Önce

Yıllardır yaşamış olduğumuz alışık olduğumuz düzeni bozmaya hakkınız yok neden istemediğiniz yerin kurasina girelim .

YOK!!!
YOK!!! - 3 yıl Önce

ARKADAŞ BU MİLLET PARAYI VERCEKMİ EVET NEDEN İSTEDİĞİ YERDEN ALAMIYOR ÇOK BÜYÜK HAKSIZLIK ALMASAKDA İSTEDİĞİMİZ YERDEN HAK SAHİPLİĞİNİ İPTAL EDECEKLERMİŞ ALLAHIZDAN BULUN !!!

Onur
Onur - 3 yıl Önce

Bazıları sanki arsasını müteahhide vermiş buna yaptırıyor gibi görüş serdediyorlar.Arkadaslar bunlar AFAD konutu,yani afete maruz kalmış insanları bir an önce başını sokacağı,bir eve kavuşturmak,maliyetin yarı fiyatına ve 2 yıl ödemesiz, 18 yıl sabit,faizsiz geri ödemeli ve arsa devletten.Devletin sosyal olma ilkesi gereğidir.Efendim ben oraya gitmem,buraya gitmen diye bir saçmalık olamaz,almak zorunda değilsin.Bu bir haktır.Istemeyen almaz.Veya ilk taksidinden sonra satar,kendi arsasını istediği gibi yaptırır.Mesele bu hala anlamadiniz mi?Burada edepsizce yazanlar bu konutlarla ilgisini olmayan fitne takımıdır,uymayın.

Elif
Elif @Onur - 3 yıl Önce

O zaman diğer kuralarda karışık olsundu ..biz adaletli olunsun diyoruz ..

BK
BK @Onur - 3 yıl Önce

İnsanlar bilmiyor bi tek sen biliyorsun. Sorun yapılan adaletsizlik. Mademki öyle olacaktı neden bızmışen konutlarını verdiler. Burada her olumsuz görüş bildiren fitne degildir. Insanların dertlerini dile getiriyor. Senin bildiğini herkes biliyor.


SIRADAKİ HABER

banner137