24 Ocak tarihinde yaşanan deprem nedeni ile eğitim öğretim yılının ikinci yarısının başlama tarihi 17 Şubat 2020 Pazartesi gününe ertelenmişti.

Bu yıl Lise Geçiş Sınavı ve Üniversite Sınavına girecek olan öğrencilerin motivasyonlarının sağlanması, ders çalışabilme olanaklarına kavuşması ve eksiklerinin öğretmenleri tarafından giderebilmesi amacıyla başlattığımız Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile destek eğitim çalışmalarına Elazığ’da öğrenciler katılmaya başladı.

Depremin çocuklarımızın üzerindeki etkisini en aza indirmek ve sınava girecek olan öğrencilerimizin motivasyonlarını sağlamayı amaçlayan telafi eğitimi ve Destekleme kurslarına ilginin yoğun olduğu görüldü.

GÜRTÜRK: ÖĞRENCİLERİMİZİN KATILABİLECEĞİ KURSLARI BAŞLATTIK

Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk yarıyıl tatilinin iki hafta daha uzaması nedeni ile özellikle sınava girecek olan 8 ve 12. Sınıf öğrencilerinin derslerinden geri kalmamaları, ders çalışma ve konu tekrarı imkânına kavuşmaları, eksiklerini gidermeleri ve depremin psikolojik etkisinden bir an önce kurtulmaları amacıyla 10 Şubat 2020 Pazartesi gününden itibaren isteyen tüm öğrencilerimizin katılabileceği kursları başlattıklarını ifade etti.

Öğrencilerin katılacağı telafi eğitimi ve destekleme kursları okullar açılana kadar devam edecek.