Elazığ’da Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı Oluşturuldu

Elazığ’da 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde binlerce fidan toprakla buluştu. Oluşturulan hatıra ormanına ise MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin ismi verildi.  

Elazığ’da Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı Oluşturuldu

Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü Fidan Dikme Etkinliği çerçevesinde Elazığ’da da fidanlar toprakla buluştu.

Etkinliğe, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Evren, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, kurum ve kuruluş müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

'Türkiye Yüzyılına Nefes' teması çerçevesinde oluşturulan hatıra ormanına ise MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin ismi verildi. Çaydaçıra Mahallesi’nde oluşturulan alanda gerçekleştirilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü programı Elazığ Belediyesi Mehteran takımının gösterisi ile başladı.

Etkinlikte yapılan duanın ardından Devlet Bahçeli’nin isminin verildiği hatıra ormanında 4 bin 25 adet fidan toprakla buluştu. Gün içerisinde merkez başta olmak üzere toplamda 11 lokasyonda 23 bin adet fidan dikeleceği kaydedildi.

ÇETİNER: TÜRKİYE YÜZYILINA NEFES OLACAKTIR

Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü fidan dikim etkinliği için toplandık. Ülkemizin orman alanlarını çoğaltmak, ağaçlandırma ve erozyon kontrol çalışmaları ile toprak, su ve bitki arasındaki dengeyi oluşturmak biyolojik çeşitliliği geliştirmek topluma ağaç sevgisini orman sevgisini ve çevre bilincini oluşturmak maksadıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019 yılında 11 Kasım günü Milli Ağaçlandırma Günü olarak kutlanması talimatlanmıştır. Dikilen her fidan geleceğe nefes dünyaya nefes ve Türkiye yüzyılına nefes olacaktır” dedi.

ŞERİFOĞULLARI: TOPRAĞIMIZI KORUMAK EN BÜYÜK SORUMLULUĞUMUZ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Her alanda büyüyen ve güçlenen ülkemizi daha güzel yarınlara taşıma umudumuz ve inancımız olan gelecek nesillere daha güzel bir Türkiye bırakma adına 11 Kasım’da Milli Ağaçlandırma Gününü büyük bir heyecanla kutluyoruz. Bu yılki heyecanımızı Türkiye yüzyılına nefes temasıyla bu heyecanımızı bir adım daha öteye taşıyoruz. Herkesin malumu olduğu üzere sanayileşmenin hızlanmaması ile birlikte suyumuzu havamızı toprağımızı korumak en büyük sorumluluğumuz. Bizler bugünde bu kıymetli alanda şehrimizin en güzide mekanlarından bir tanesini ağaçlandırma alanı olarak ilan ettik. Belediye meclisimizin aldığı kararla ismini de Dr. Devlet Bahçeli hatıra ormanı olarak koyduk. Bu ismin yaşatılması bizler için çok kıymetli. Cumhur ittifakının ülkemizin birliği dirliği ve bekası açısından cumhurbaşkanımızın yanında dimdik duran Dr. Devlet Bahçeli isminin yaşatılması bizler için çok kıymetli” ifadelerini kullandı.

ERDEM: ORMAN İŞÇİLERİMİZ BİZİM CANIMIZ CİĞERİMİZ

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, “Liderimiz Devlet Bahçeli Beyin selamlarını iletmek istiyorum, şükranlarını iletmek istiyorum. Pazar günü 14.30’da “Aday belli karar net” mitingi için liderimiz Devlet Bahçeli Bey Elazığlılarımız ile buluşacak. Hatıra ormanı kararını çıkaran AK Parti ve MHP meclis üyelerine ve il başkanlarına teşekkür ediyorum. Orman işçilerimiz bizim canımız ciğerimiz. Biz emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye kaydetti.

BALIK: 4025 FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURACAĞIZ

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, “2019 yılından beri 11 Kasım günü bizler için çok kıymetli. Türkiye’de yeşillendirmenin ağaçlandırmanın yapıldığı cumhurbaşkanımızın yayımladığı bir kararname ile yapılan çok önemli bir gün. Birileri yakarken yıkarken biz yapmaya yeşillendirmeye biz nefes olmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın direktifleri ile 11 Kasım bizde yeşillendirme günü olarak kutlanmaya ağalandırmaya başlandı. Bugün biz 4025 fidanı toprakla buluşturacağız” dedi.

TORAMAN: AVRUPA’DA BAŞKA BİR ÜLKE YOK

Fidan dikme programından önce açıklamalarda bulunan Elazığ Valisi Ömer Toraman, “Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bu toprakların yeşillendirilmesi, ormanların çoğaltılması için 2019 yılında milli bir seferberlik başlatıldı. O tarihten bugüne kadar da aynı gün ve aynı saatte 81 ilde fidanlar topraklarla buluşuyor. Avrupa’da ağaçlandırma faaliyetlerinde Türkiye 1., dünyada ise 4. sırada yer almaktadır. Bu çapta bir ağaçlandırma faaliyetini o kadar başarıyla yürüten Avrupa’da başka bir ülke yok. Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü 2 milyonu aşkın fidanı Elazığ’da toprakla buluşturuyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2022, 17:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137