Elazığ’da Evleri Ağır Hasar Alan Vatandaşlar Nasıl Bir Yol İzleyecek?

Elazığ Valiliği, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Elazığ’da evleri ağır hasar alan vatandaşların yapması gereken işlemler hakkında açıklama yaptı.

Elazığ’da Evleri Ağır Hasar Alan Vatandaşlar Nasıl Bir Yol İzleyecek?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki farklı yıkıcı depremde Elazığ’da da çok sayıda konut hasar aldı.

Elazığ Valiliği tarafından, deprem dolayısıyla Elazığ’da evleri hasar alan vatandaşların yapması gerekenler ile ilgili açıklama yapıltı.

ELAZIĞ VALİLİĞİ AÇIKLADI

Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş ilinde meydana gelen depremlerden ilimiz de etkilenmiştir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü 30 hasar tespit ekibi ile ivedi olarak çalışmalara başlamış olup hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Hasar tespit sonuçlar hasartespit.csb.gov.tr ve e-devlet sistemi üzerinden görülebilmektedir. Binasında ağır hasar olduğunu sistemde belge ile teyit eden afetzedelerden barınma ihtiyacı olanların; İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri durumunda acil barınma ihtiyaçları; konteynet kentlerde, Gençlik Spor İl Müdürlüğü yurtlarında sağlanabilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2023, 14:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137