Elazığ’da 24 Ocak’ta meydana gelen deprem sonrasında Gazi Caddesi’nde ağır hasarlı binaların yıkım işlemi sürerken, çalışmaların gece geç saatlere sürmesi çevrede oturan vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Vatandaşlar, gece geç saatlere kadar süren çalışmalar nedeniyle rahatsızlık duyduklarını söylediler.

SAĞLAM: ESNAF VE VATANDAŞI RAHATLAMAK İÇİN MESAİ GÖZETMEKSİZİN ÇALIŞIYORUZ

Yıkımı gerçekleştiren firma yetkilisi Tayfur Sağlam’da amaçlarının şehrin en işlek caddesindeki çalışmaları bir an önce tamamlayarak, “Amacımız vatandaşımızı bir an evvel rahata kavuşturmak. Buradaki esnafımızın dükkanını, yaya trafiğini bir an evvel açmak. Burada esnafın mağduriyetini görüyoruz. Bu faaliyetin gerçekleştirilmesi lazım. Belediyemizle beraber buranın faaliyetini sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızdan biraz anlayış göstermelerini istiyoruz. Biz vatandaşımızın mağduriyetini gidermek için çalışıyoruz. Saat 12’yi geçiyor ve biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ne için? Buradaki esnafımızın mağduriyeti bir an evvel bitmesi için. Burası Elazığ’ın en yoğun caddesi. Burada günde 100 binlerce insan geçiyor ve bizde buradaki esnaf ve vatandaşı rahatlamak için mesai gözetmeksizin çalışıyoruz” dedi.

Firma yetkilisi Sağlam, çalışma süresini kısaltmaya çalışarak, pazartesi gününe kadar çalışmayı tamamlamak istedikleri için gece geç saatlere kadar mesai harcadıklarını kaydetti.

Sağlam, vatandaştan biraz sabır ve destek beklediklerini belirtti.

VİDEO: