Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Yarışması’nın bölge yarışması yapıldı.

Harput Sarahatun Camii’nde düzenlenen bölge finaline Elazığ İl Müftüsü İrfan Üstündağ ve Memur Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi de katılım sağladı.

ERDOĞAN: HİTABETİN EN İNCE DETAYLARINA VAKIF OLMASI GEREKTİĞİNİ BELİRTMEK İSTİYORUM

İl Milli Eğitim Müdürü Olan Küçük Zümra Projelerini Paylaştı İl Milli Eğitim Müdürü Olan Küçük Zümra Projelerini Paylaştı

İmam hatip öğrencilerinin hitabete iyi hakim olması gerektiğini belirten Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Bahattin Erdoğan, “ İmam hatip lisesi öğrencilerimizin hitabetin en ince detaylarına vakıf olması gerektiğini belirtmek istiyorum. Kelimelerin öyle bir gücü var ki bazen bu kelimeler bu esrarcı gücüyle şairin diline bir şiir olur, türkü olur, şarkı olur dolaşır dillerde” dedi.

KARAKAYA: DERECEYE GİREN KARDEŞLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yasin Karakaya, “ Malumunuz yarışmada mutlaka derece olması için birinci, ikinci, üçüncü olarak belirlememiz lazım. Ama bölgemize il dışından gelen bütün öğrencilerimiz bizim için birincidir çünkü buraya kadar gelmek bile yeterlidir. Bunlar Allah’ın kelamını anlattığı için hepsi gönlümüzün birincileri olarak kabul ediyoruz. Ben bu bölge yarışmamızın hazırlanmasında emeği geçen koordinatör okul müdürümüze, öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Yarışmamızın hayırlara vesile olmasını cenabı Allahtan niyaz ediyorum. Dereceye giren kardeşlerimizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

MALTEPE: YARIŞMAYA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZE ONLARI YETİŞTİREN ANNE VE BABALARINA, ÖĞRETMENLERİ VE İDARECİLERİNE DE TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM

Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü Temsilcisi Fatih Maltepe, “ Bu vesileyle genel müdürlüğümüz koordinesinde düzenlenen bu sosyal etkinliklere katılan bütün öğrencilerimize Rabbimden sağlık, huzur ve rızası doğrultusunda istikamet ihsan eylemesini diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle yarışmamızın imam hatip camiasına yaraşır bir şekilde tamamlanmasını dereceye girsin ve girmesin tüm çocuklarımızın kazanan kimseler olduğunun bilinmesini temenni ediyorum. Yarışmaya katılan öğrencilerimize onları yetiştiren anne ve babalarına, öğretmenleri ve idarecilerine de teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Daha sonra minbere çıkan genç hatipler hutbe okuyarak birbiriyle yarıştı.

Yarışmada birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye ise çeyrek altın verilecek. Ayrıca yarışmada birinci olan hatip, Ayasofya Camii’nde bölgeyi temsil edecek.