Elazığ’da Hasar Tespit Çalışmaları Tamamlandı! İtiraz Süreci Başlıyor

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Elazığ’da başlatılan hasar tespit çalışmaları sona erdi. İtiraz süreci ise 16 Mart’ta başlayacak.

Elazığ’da Hasar Tespit Çalışmaları Tamamlandı! İtiraz Süreci Başlıyor

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık depremlerinin ardından Elazığ’da da başlayan hasar tespit çalışmaları bugün itibariyle son buldu.

Kesin Hasar Askı Listeleri 16 Mart tarihinde duyurulacak.

Duyurunun ardından vatandaşlar içinde itiraz süreci başlayacak.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle:

06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş İlinde meydana gelen depremler nedeniyle Elazığ ilinde gerçekleştirilen Kesin Hasar Tespit çalışmaları 14.03.2023 tarihi itibariyle tamamlanmıştır.

Kesin Hasar Askı Listeleri 16.03.2023 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı https://hasartespit.csb.gov.tr/ internet adresinde, yapı sahiplerine ait e-devlet sisteminde ve Muhtarlıklarda askıya çıkartılacak olup, söz konusu askı listesine itiraz etmek isteyen vatandaşlarımız;

•        Merkezde: Elazığ eski Öğretmen Evi veya Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi itiraz ofislerinde,

•        İlçelerde: İlçe Kaymakamlıklarında oluşturulacak itiraz kabul noktalarında itiraz dilekçelerini fiziki olarak verebilecekler veya e- devlet üzerinden “Hasar Tespit Sorgulama ve İtiraz İşlemleri” sekmesinden elektronik ortamda itiraz dilekçelerini oluşturabileceklerdir.

Kesin Hasar Askı Listeleri ile birlikte askı itirazları 16.03.2023 tarihinde başlayacaktır. Askı itirazları 30 gün süre ile askıda kalacak olup 14.04.2023 tarihinde (Saat 23:59) son bulacaktır.

Kamuoyuna önemle duyurulur. 14.03.2023

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2023, 18:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137