6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle Elazığ’da da birçok yapı hasar aldı. Hasar tespit sürecinin tamamlanmasının ardından itiraz süreci başladı. Yapılarının hasar durumuna itiraz eden vatandaşların sonuçları belli oldu.

İl Genel Meclisi Komisyon Üyeleri Belli Oldu İl Genel Meclisi Komisyon Üyeleri Belli Oldu

Hasar tespit itiraz sonucunu öğrenmek isteyenler muhtarlıkların yolunu tuttu.

Hasar tespit itiraz sonuçlarının listesi muhtarlıklara asıldı. Hak sahipliği süreci ise önümüzdeki hafta başlaması bekleniyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Abdullahpaşa Mahalle Muhtarı Yavuz Köse, “İtiraz sonuçları artık Elazığ’da açıklandı. Bugün itibariyle e-devlet ve hasar tespit sayfasına düşmesi lazım ama düşmemiş henüz. Gece veya yarın mutlaka düşmüş olur. Vatandaşlarımız internetten de öğrenebilirler. Hasar tespit sonuçları açıklandıktan sonra artık bunun ikinci bir itirazı daha yok. Çünkü bu itirazların sonuydu. Vatandaşlarımız tekrar burada itiraz etmek istiyorlarsa mahkeme yoluyla başvuru yapmaları lazım. Başvuru yapıp da isimleri listelerler de olmayan kişiler Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğüne tekrar gitsinler. 30 Mayıs’ta bir hak sahipliği süreci başlayacaktı tabi itirazlar geç çıkınca bu hafta yapılamayacak. Önümüzdeki hafta yapılması düşünülüyor. Tarihi net değil. Belli olunca vatandaşlarımıza duyuracağız” dedi.