Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde, Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit ve ilgili şube müdürlerinin katılımı ile “Yeteneğini Keşfet” projesi imzalandı.

Genel Sekreter Ali Şiş, Meclis Üyeleri’ne Yürütülen Faaliyetlerle İlgili Sunum Yaptı Genel Sekreter Ali Şiş, Meclis Üyeleri’ne Yürütülen Faaliyetlerle İlgili Sunum Yaptı

İki kurum arasında imzalanan Proje kapsamında Elazığ Milli Eğitim İl Müdürlüğü bağlı okullarda; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki uzman eğitmenler gözetiminde; yeni ses sanatçıları, müzisyenler ve ressamların keşfi için bir sanat taraması yapılması planlanıyor.

Projeyle yeni genç yetenekleri keşfetmek, potansiyellerinin farkına varmalarını sağlamak, onların gelişimine katkıda bulunmak, gençlerin ilerleyen süreçte Güzel Sanatlar Alanında eğitimlerini devam etmeleri için bu alana yönlendirilmelerini sağlamak ve Ülkemize yeni yeteneklerin kazandırılması hedefleniyor.

Projede ortaokul ve liselerde eğitim gören gençlerden sanatsal ve yetenek tarama sonucunda toplam 120 genç seçilecek. Bu gençlere Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezleri ve Genç Ofislerde ilgi duydukları sanatsal alana göre eğitimler verilecektir. Gençlerin talep etmesi ve ailelerinin de uygun görmesi halinde söz konusu gençlere, Güzel Sanatlar Lisesine ve Devlet Konservatuarına hazırlanmaları halinde, Gençlik Merkezlerimizce sınavlara yönelik eğitimler de verilecek.

Proje ile genç yetenekleri erkenden keşfedip onlara destek olmanın yanı sıra, sanatın birleştirici ve toplulukları bir araya getirme gücünden de faydalanılacak. Proje sürecinin gençler açısından daha çekici kılınması ve başarılı bir şekilde uygulanması için, ilimizdeki sanatsal topluluklarla ve ilgili STK’larla işbirliği yapılacak ve sürecin gençler için ilgi çekici olmasına özen gösterilecek.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz yıl Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde, Sayın Valimiz Dr. Ömer Toraman, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit’in katılımı ile protokol imzalamıştık. Bu yılda İl Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Yiğit ile Yeteneğini Keşfet Projesini imzalayarak okullarımızda taramalar gerçekleştireceğiz.  Seçilen çocuklarımız Gençlik ve spor il müdürlüğüne bağlı Gençlik merkezlerimizdeki uzman ekiplerimiz okullarda taramalarını yapıp, akabinde Gençlik merkezlerimizde eğitimlere alarak Güzel Sanatlar Lisesi ve aynı zamanda Konservatuarlar, grafik, resim ve birçok yüksekokul düzeyindeki okullara hazırlayacağız inşallah. Her gencimizin ilgi ve yeteneklerini keşfedip bu alanda onların yetişmelerine katkıda bulunmak istiyoruz. Bu bağlamda kurumumuz eğitmenleri ile birlikte bu protokolün gençlerimize ve çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, “ Gençlik Spor İl Müdürümüzü yeni binasında ziyaret ettik aynı zamanda birlikte yapacağımız “Yeteneğini Keşfet” projemizi değerlendirdik. Yapacağımız bu çalışmanın hazırlık sürecini de başlatmış olduk. Yetenek Taraması başta olmak üzere güzel işlere imza atıldığı, ciddi başarıların elde edildiği proje özellikle Gençlik Merkezlerinin dezavantajlı bölgelere ulaşması ve orda yapılan hizmet bizim için çok kıymetli oldu. Gençlerin akranlarıyla buluşması, bir araya gelmesi, yakın nesil olarak onlara önderlik etmeleri paha biçilemez, bu çalışmaları devam ettireceğiz. Birlikte yaptığımız “Yeteneğini Keşfet” projesinde özellikle Ortaokul ve Lise düzeyindeki öğrencilerimizin taramalarını yaparak, sadece Sporda değil Müzik ve Resim branşlarında da ortaya çıkan cevherin sürdürülebilir hale gelmesi anlam katması adına da rehberlik faaliyetleri bu doğrultuda hem Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzde onlara bağlı olarak çalışan Gençlik Merkezlerinde sürdürme niyetindeyiz. 94 farklı branşta öğretmenlerimiz var oldukça geniş bir kadromuz var. Bu doğrultuda bizim insan kaynağımız Gençlik Sporun insan kaynağı birlikte hareket ederse bu şehirde ciddi anlamda etki uyandıracağına inanıyorum ben. İnşallah bu süreci daha etkin ve verimli bir şekilde yönetip meyvesini hep beraber göreceğiz. Bunlar tabi sistematik hale getirilmesi gereken kişilere bağlı olmaması gereken çalışmalar kurumlar arasında sürdürülebilen çalışmalar. Biz bu tohumu atalım inşallah bundan sonrasında da kurumsal düzeyde sistematik bir şekilde devam eder kazanan bizim çocuklarımız bizim şehrimiz bizim ülkemiz olur”  ifadelerini kullandı.