Elazığ’da Jandarma Kaybolan Hayvanları Drone İle Buldu

Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde ağıldan çıkarak kaybolan 230 küçükbaş hayvan, jandarma ekiplerinin karadan ve drone ile de havadan yaptığı geniş çaplı çalışma ile bulunarak sahibine teslim edildi.

Elazığ’da Jandarma Kaybolan Hayvanları Drone İle Buldu

Alacakaya’nın Sularbaşı Mahallesi’nde hayvancılık yapan Mahmet ATAR, 230 adet küçükbaş hayvanını ağıldan çıkarmak istedi.

Ağıla gittiğinde hayvanlarının olmadığını gören Atar, durumu hemen jandarma ekiplerine bildirdi.

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı Alacakaya İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaybolan 230 küçükbaş hayvanı bulmak için hemen harekete geçti.

Hayvanların çalınmış olma ihtimali göz önüne alınarak Jandarma ekipleri seferber oldu.

Jandarma ekibinin katıldığı aramada Jandarma ekipleri hayvanların gidebileceği ormanlık arazide hem karadan hem de drone ile havadan arama çalışması başlattı.

Drone ile bütün bölge havadan tarandı. 4 saat süren aramanın neticesinde kaybolan 230 küçükbaş hayvan, mahallenin 7 kilometre uzağında bulundu.

ATAR: BÜTÜN JANDARMALARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Jandarma ekiplerince başlatılan 4 saatlik aramanın ardından geçim kaynağı olan hayvanlarına kavuşan Mahmet Atar, hayvanlarını bulmak için seferber olan jandarma ekiplerine teşekkür etti. Atar, “kaybolan hayvanlarımızı çok şükür jandarmamızın desteği ile bulduk. Bütün jandarmalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137