Elazığ’da Kaç Kişi Koronavirüs Aşısı Oldu?

Koronavirüs aşı haritası Sağlık Bakanlığı tarafından güncel verileri paylaştı. Açıklanan aşı haritasında Elazığ’da 10 Mayıs itibariyle toplam 169 bin 717 kişi aşılandı.

Elazığ’da Kaç Kişi Koronavirüs Aşısı Oldu?

Türkiye’de aşılama çalışmaları devam ediyor.

Hekim ve sağlık çalışanlarının aşılanmasının ardından yaşlı ve engelli bireylerin aşılamaları da devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı’nın Koronavirüs aşı haritasında paylaşılan bilgilere göre Elazığ’da 10 Mayıs 2021 tarihi itibariyle toplam 169 bin 642 kişi koronavirüs aşısı oldu.

 Elazığ’da ilk doz aşı olan kişi sayısı 99 bin 51 olarak hesaplandı.

İkinci doz uygulanan kişi sayısı ise 70 bin 666 olarak kaydedildi.

İlk doz öncelik olarak sağlık kurumlarında çalışanlara ardından yaşlı, engelli ve koruma evleri gibi yerlerde çalışanlara daha sonra ise 65 yaş üstü bireylere yapılıyor. İkinci aşamada öncelikli sektörler çalışanları aşı olacak.

 Bunlar; Bakanlıklar, kritik görevlerdeki kişiler, cezaevleri, eğitim sektörü, gıda sektörü ve 60-64 yaş arası bireyler ve 50-64 yaş arası kişiler olacak.

Üçüncü aşamada da kronik hastalığı olan kişiler ve diğer yaş grupları. Dördüncü aşamada ise aşılanma sırası geldiği halde zamanında aşı yaptırmayanlar aşılanacak. Bugüne kadar COVID-19 aşılarına yönelik gerek yürütülen klinik çalışmalarda mevcut aşı uygulamalarında ciddi yan etkilere rastlanmadığı, aşılama sonrasında görülen yan etkilerin ise sıklıkla hafif olduğu kaydedildi.

HABER:Nisa Ateş

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2021, 13:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Zülküf Abuzer Kahtalı
Zülküf Abuzer Kahtalı - 3 yıl Önce

Z kuşağı olarak kaygılıyız aşı sırası bize ne zaman gelcek

SIRADAKİ HABER

banner137