Elazığ İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilen karla mücadele çalışmaları kapsamında kapanan köy yolları kısa sürede ulaşıma açılarak vatandaşların ulaşımının kolaylaştırılması hedefleniyor.

Karla mücadele çalışmalarını bazı köy yollarının kapalı olduğu Baskil, Kovancılar, Palu ve Sivrice’de yoğunlaştıran Elazığ İl Özel İdaresi kapalı olan köy yollarının önemli bir bölümünü ulaşıma açarken diğerlerini de en kısa sürede ulaşıma açmak üzere yoğun bir şekilde çalışıyor.

Baskil ilçesinde kapalı olan 8 köy yolundan Şahindere, İçlikaval ve Akdemir Köylerinin yolunu açan Elazığ İl Özel İdaresi Karla Mücadele Ekipleri Sarıtaş, Hacımustafa, Tavşanuşağı ve Demirlibahçe köylerinde ise yol açma çalışmalarını devam ettiriyor.

Elazığ İl Özel İdaresi’nde yapılan açıklamada, mevsim koşulları dolayısıyla Karla Mücadele Ekipleri’nin 24 saat hazır olduğunu ve kapanan köy yollarının açılmasına yönelik planlama çerçevesinde hemen çalışmaların başlatıldığı vurgulanarak; ”Kar yağışı dolayısıyla kapanan köy yollarını en kısa sürede ulaşıma açarak vatandaşlarımızın herhangi bir sorun yaşamaması için ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışmaktadır. Şehrimizde etkili olan kar yağışı dolayısıyla kapanan köy yollarımızın önemli bir bölümü ulaşıma açıldı. Diğer köy yollarımızın da ulaşıma açılması için karla mücadele ekiplerimiz  çalışmalarını devam ettirmektedirler” denildi.