Elazığ’da Köy Konutlarının Yapımı Sürüyor

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası köylerde çelik konstrüksiyon evlerin yapımı sürüyor.

Elazığ’da Köy Konutlarının Yapımı Sürüyor

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8'lik depremde Elazığ'da 37, Malatya'da 4 olmak üzere 41 kişi hayatını kaybederken, iki şehirde binlerce konut ise ağır hasar gördü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un koordinesinde 24 bin 83 konutun inşa edilmesi için çalışma başlatıldı.

Köylerde tamamlanan bazı çelik konstrüksiyonlu konutlar teslim edilirken, Sivrice ilçesi Gözeli köyündekilerin ise yapımı sürüyor.

AFAD: EVLERİN YAPIMI HIZLA DEVAM EDİYOR

Elazığ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Afetler nedeni ile kırsal kesimde konutları hasar gören hak sahibi aileler için AFAD/TOKİ işbirliği ile yapılan depreme dayanıklı çelik konstrüksiyon evler Sivrice Gözeli köyünde de hızla devam ediyor” denildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Aynı Yorumlar
Aynı Yorumlar - 2 yıl Önce

Zamanına yazık cimerede yazmak istemiyorsan yazılı dilekçe ver. geçen haftadan beri yazıyorsun kimsenin dikkatini çekmiyor.

SIRADAKİ HABER

banner137