18-19 Ocak tarihlerinde verilmek üzere Elazığ Merkez, Yazıkonak, Akçakiraz, Yurtbaşı mahalle muhtarları ile Merkez köy muhtarlarına Aile Okulu kursu düzenleniyor.

Kurs Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda veriliyor. Bu kapsamda Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda açılış programı ile ilk kurs başladı.

Kursun açılışına, Milli Eğitim Mehmet Yiğit, Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Tabar ve muhtarlar katıldı.

200 muhtar Elazığ Halk Eğitimi Merkezinin açtığı kurs programına alındı.

Muhtarlara İlk Eğitim Aile Okulu, Trafik, İlk Yardım Eğitimi, Çevre İle ilgili Farkındalık eğitimi olmak üzere 4 konuda Eğitim verilecek.

TABAR: KURSLARI İLİMİZİN TÜM OKULLARINDA, MAHALLELERİNDE YAYGINLAŞTIRDIK

Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Tabar, Bakanlığın bu eğitimlere büyük önem verdiğini söyleyerek, “Biz bu eğitimleri okullarımızda velilerimize yönelik başlattık 2022-2023 eğitim öğretim yılı başından itibaren. Bakanlığımız bu uygulamaya çok önem veriyor. Milli Eğitim Bakanımız, İl Milli Eğitim Müdürümüzün her türlü destekleriyle biz bu kursları ilimizin tüm okullarında, mahallelerinde yaygınlaştırdık ve 2. Yarıyılında da artarak devam ettiğine sizlerde şahit olacaksınız. Cumhurbaşkanlığımızın genelgesiyle İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme iş birliği protokolü ile bu eğitimi muhtarlarımıza verilmesi amaçlandı” ifadelerini kullandı.

TABAR: KÖYLERDEN TALEP GELMESİ HALİNDE KÖY OKULLARINDA KURSLARIMIZI AÇACAĞIZ

Kenan Tabar, Muhtarlardan Köy okullarında açılacak olan kurslar konusunda da destek beklediklerini dile getirerek, “Bu programımız faydalı olur ama ben istifade etmenizi hem de bu kursları sonraki planlama sürecinde vatandaşlarımızı, velilerimizi halk eğitim merkezlerine yönlendirmenizi sizlerden istirham ediyorum. Kapalı köy okullarının açılması için çalışmalar başlatıldı bizlerde il milli eğitim müdürümüzün gayreti ve desteğiyle birlikte köylerde kurslarımızı açtık, köy yaşam merkezlerimizde ve bunları artırarak devam ettireceğiz. Bu konuda da köylerden talep gelmesi halinde köy okullarında kurslarımızı açacağız sizlerden destek bekliyoruz” dedi.

YİĞİT: ÖĞRENCİLERİN KORUNMASI ÇOK KIYMETLİ

Dışa bağımlılığın arttığı süreçte aile okulunun önemli olduğunu dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, amaçlarının öğrencilerin ailelerine ulaşarak bu eğitime dahil etmek olduğunu ifade ederek, “Değişen süreçlerde artık öğrencilerin korunması, ailelerin korunması veyahut dışa bağımlılığın çok arttığı, teknoloji, televizyon, internet gibi bunların çok yaygın olduğu ortamlarda hem ailelerin hem de öğrencilerin dolayısıyla buradan etkilenmesiyle öğrencilerin korunması çok kıymetli bir konuma geçti artık. Bu sadece belirli dönemlerde ayıracağımız bir vakitle sınırlı kalmamalı ve hayat boyu her yaşa yaygınlaştırılmalı. O nedenle Milli Eğitim Bakanlığımızın almış olduğu önlemler, tedbirler kapsamında ile okulu çok kıymetli” dedi.

Koyun Sürüsüne Çarpmamak İçin Manevra Yaptı, Demir Bariyerlere Çarptı Koyun Sürüsüne Çarpmamak İçin Manevra Yaptı, Demir Bariyerlere Çarptı

YİĞİT: ZARAR VERECEK ALIŞKANLIKLARLA İLGİLİ MÜCADELEDE MUHTARLARIMIZIN DESTEĞİ ÇOK KIYMETLİ

Milli Eğitim Müdürü Yiğit, topluma zarar verecek alışkanlıklarla ilgili devletin bütün kurumlarının seferber olduğunu, bu noktada muhtarların desteğinin önemli olduğunu kaydederek, “Topluma zararlı olabilecek alışkanlıklarla ilgili devletin bütün kurumları seferber olmuş durumda. İçişleri bakanlığımız, Tarım Bakanlığımız diğer bakanlıklarımız koruyucu ve önleyici bir şekilde veyahut bu maddelerin çocuklarımızı zehirleyen maddelerin ülkemize girmesinde, erişiminde ciddi anlamda bir güvenlik mücadelesi var ama bir diğer mücadele de bilinçlendirme mücadelesi olmalı. Buradaki etki değerine en sahip kişiler olarak sizlerin desteği çok kıymetli” şeklinde konuştu.

YİĞİT: ELAZIĞ TARİHİNİN EN BÜYÜK EĞİTİM YATIRIMINI ALDI

Yiğit Ayrıca Elazığ’a eğitim alanında yapılacak olan yatırımlar ile ilgili de açıklama yaptı. Yiğit, “ilimizde ciddi anlamda eğitim yatırımları aldık malumunuz son altı ay içerisinde de bunu faaliyete geçirdik. Bu yıl yatırım programımız içerisinde ilk aldığımız süreç içerisinde 1 buçuk milyara yakındı bu güncelleme değerleriyle bu artık 1.8 milyara kadar ulaşıyor çünkü inşaat değerlerinin güncellenmesiyle birlikte. Elazığ’ın son dönemlerinde inanın böyle bir yatırım yok. Hamdolsun bu 6 ay içerisinde 25 okulumuzun ihalesi verildi. 1 ay içerisinde de bütün çalışmalar neredeyse tamamlandı diğerleri de hızlı bir şekilde yapılıp bu yıl içerisinde bu işlemi bitime niyetindeyiz” dedi.

Program Aile Okulu Kurs Eğiticisi Murat Eltutmaz’ın verdiği eğitim ile devam etti.