Memur Sen İl Temsilciliğinin divan toplantısı yapıldı. Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı, AK Parti Elazığ Milletvekili adayları, AK Parti İl Başkan Vekili, AK Parti Kadın Kolları Başkanı İl Başkanı Burcu Tüver ve üyeler de katılım sağladı.

BAHŞİ: ZEMİNİ TEMİN ETME ZAMANI DİYORUZ

Elazığ’da Bir Ayda Kaç Konut Satıldı? Elazığ’da Bir Ayda Kaç Konut Satıldı?

Sendika olarak beklentilerinin olduğunu aktaran Memur – Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, ek gösterge ve zamma dikkat çekti.

Bahşi, “Toplu sözleşme kazanımını elde ederek yaklaşık 802 kazanımla başta baş örtü zulmü olmak üzere kat sayı engelinin kaldırılması ve dayatmalara karşı verilen destansı mücadelede memur sen tarihe not düşmüş bir konfederasyonun adıdır. Bu elde ettiğimiz kazanımları kaybetmek an meselesi o yüzden arkadaşlar bugün birlik olma birlikte hareket etme günüdür. 14 Mayıs gelse de biz Müslümanlara karşı tahkiye yapmaktan kurtulsak diyen İstanbul İl Başkanının açıklamasını hepiniz duydunuz bunlar hep şuan şu dönem tahkiyeden ibaret. 28 Şubat süreçlerini burada yaşayan bu salondaki arkadaşlarımızın hepsi iliklerine kadar yaşadı bu süreçleri. Şimdi gelir zamanında adalet zamanı diyoruz şimdi 4688 sayılı kanunda değişiklik yapılma zamanı toplu sözleşmenin kapsamının genişletildiği tutanak düzenine geçildiği, hakem heyeti aritmetiğinin düzeltildiği örgütlenme özgürlüğünün artırıldığı, genişletildiği grev hakkının verildiği, yasadaki çarpıklığın düzeldiği, masadaki adaletsizliğin giderildiği, dayanışma aidatının getirildiği zemini temin etme zamanı diyoruz” dedi.

ÖNER: KAZANIMLARIMIZI DEĞERSİZLEŞTİRMEYE MÜSAADE ETMEMELİYİZ

Güçlü bir sendika olduklarını ve kazanımlarının arttığını ifade eden Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Mesut Öner, sorunlara çözüm bulunması için mücadele halinde olduklarını belirtti.

Öner, “Memur Sen ailesi depremin ilk anından itibaren 81 il bütün teşkilatlar olarak harekete geçerek yaralarımızı sarmak üzere 270 kişiden oluşan arama kurtarma ekibimizi deprem bölgesine göndererek Manisa’nın da içinde bulunduğu arama kurtarma ekibimizde özellikle Hatay bölgesinde görev aldılar ve orada depremzede kardeşlerimizi ilk andan itibaren ulaşma gayreti içerisinde olduk ve ardından yardım tırlarımızla 150 yardım tırımızla hızlı bir şekilde yardım ulaştırdık ve 10 milyon 576 bin TL nakdi yardım yaparak yine yaraları sarma noktasında çaba sarf ettik. 550 çadırımızı hızlı bir şekilde kurarak depremzede kardeşlerimizin barınma sorunlarını halletme konusunda ciddi bir gayret sarf ettik. Biz yetkili sendika olarak başladığımız bu toplu sözleşme sürecinde hamdolsun bugün 802 kazanıma ulaşmışız. Gururluyuz, mutluyuz bu hepimizin emeği altında yerimiz, terimiz imzamız var. Bugün kamu çalışanları kazanımlarla buluşmuşsa bu Memur Sen’in eseridir. O açıdan bizim alnımız ak, başımız dik kurumlarda konuşanlara kazanımlarımızı değersizleştirmeye çalışanlara kesinlikle müsaade etmemeliyiz” dedi.