Elazığ’da Profesyonel Et İşleme Tesisi

Elazığlılara hizmet veren Misaş Et İşleme Tesisi tanıtıldı.

Elazığ’da Profesyonel Et İşleme Tesisi

Misaş Marketler bünyesinde açılan Et İşleme tesisinde etler steril bir ortamda kesiliyor, paketlenip, marketlere gönderiliyor.

Hayvancılığa İvme Kazandıran Yatırım

Misaş Et İşleme tesislerini gezen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, Elazığ’ın hayvancılıkta ciddi potansiyele sahip olduğunu belirterek, “Yaklaşık 500 bin civarında küçükbaş hayvan varlığımız ve 150 bin büyükbaş hayvan varlığıyla özellikle sayılı iller arasındayız. Birde aynı zamanda bölge hayvancılığının geçit noktasıyız. Yani hayvancılığın kesim ve işlem merkezi halindeyiz. Bu işletmemizde hayvancılığa güzel bir ivme katmak için Elazığ iline çok güzel bir işletme kazandırmış” ifadelerini kullanarak etlerin burada bütün sağlık ve hijyen kurallarına uyarak hazırlanıp, vatandaşa sunulduğunu belirtti.

500 Bin TL lik Bir Yatırım

Misaş Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Sunguroğlu bu tesisi kurma kararı aldıktan sonra tarım il müdürlüğüne müracaat ettiklerini dile getirerek, “Temelinden çatısına kadar projelerimizi il müdürlüğümüzle ortak şekilde değerlendirdik. Müdürümüz nezlinde buradan bütün İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Bu tesisle beraber aynı zamanda bizim birde süt işleme tesisimiz var. Orada da günlük 3.5 tonluk bir süt üretiminde bulunuyoruz” ifadelerini kullanarak tesis bünyesinde çalışan kişi sayısından bahsetti.

Sunguroğlu, işleme tesisleriyle şehre katma değer sağlamak istediklerini ve iş imkanı oluşturduklarını belirtti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137