Almanya tıbbının bir sağlık ürünü olarak hizmete sunulan yeni bir cihaz, Elazığ’da da hastalara hizmet vermeye başladı.

Medikal Park Hastanesi Nöroloji Uzmanı doktor Oktay Kapan tarafından hastalara daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla getirtilen ve hizmet vermeye başlayan cihazla; Ağrı sebebi ve tedavisi, Kanser gibi hastalıkların  tespiti, Biyolojik yaş tayini, Laboratuvarın ölçemeyeceği vitamin, mineral tespiti, Hastalıkların önceden tespiti, Tedavilerin takibi, Alerjinin varlığı ve sebeplerinin tespiti, Koruyucu hekimlikte, Öğrenciler için, öğrenmeyi yaşa yaymak için, algı, hafıza, konsantrasyon arttırılması, sağlıklı zayıflama ve sağlıklı vücut gibi bir çok durumun tespit edilmesi sağlanıyor.

Cihaz; kansız, iğnesiz ve ağrısız tedavi uygulamasıyla aynı zamanda check-up uygulaması sunuyor.

KAPAN: BEDENİ BAŞTAN AŞAĞI TARAYARAK CHECK - UP YAPMAKTAYIZ

Nöroloji Uzmanı Doktor Kapan, “Bu cihaz ile tüm bedeni baştan aşağı tarayarak Check - Up yapmaktayız. Yine gördüğünüz gibi bu cihaz kapalı alan korkusu olanlar için kapalı bir cihaz değildir. Yine bu cihaz ile yaptığımız ölçümler; kansız, iğnesiz ve ağrısızdır. Cihazdan çıkan sonuçlar tetkik sonrasında hemen tarafımızdan yorumlanmaktadır” dedi.

KAPAN: TEDAVİ YÖNLENDİRMESİNDE BİZE YARDIMCI OLMAKTADIR

Cihazın çalışma prensibi ile ilgili bilgi veren Nöroloji Uzmanı Doktor Oktay Kapan, “Cihazın çalışma prensibinden bahsetmek istiyorum. Cihaz; sinir vücudun sinir lifleri aracılığıyla tüm vücudu tarayarak, problem var ise problemi, hastalık var ise bize uyarı yine vücutta eksiklik fazlalık varsa bize bunları bildirmektedir. Yine bu cihaz ile baş ağrıları dâhil olmak üzere tüm vücut ağrılarının ve tüm vücut hastalıklarının sebeplerini ve tedavi yönlendirmesinde bize yardımcı olmaktadır” diye konuştu.

KAPAN: TEDAVİ YÖNLENDİRMESİNİ YAPAN BİR CİHAZDIR

Doktor Oktay Kapan, “Yine bu cihaz günümüzde anne babaların kâbusu olan alerji durumlarında çocuklara ve tüm insanlara herkesin ise neler dokunduğunu, nelerin iyi geldiğini, nelerin kötü geldiğini ve nelerin alerji yaptığını gösteren bir cihazdır. Yine bu cihaz ile günümüzde laboratuvarların ölçmediği, ölçemediği birtakım vitaminler, minareler, eser elementler ve amino asitlerin hücre içindeki düzeyi hakkında bize bilgi vermektedir. Beraberinde özellikle günümüzün çok ciddi problemi olan sınav öğrencilerinin hafıza arttırılması, algı arttırılması, konsantrasyon arttırılmasını analiz eden ve tedavi yönlendirmesini yapan bir cihazdır. Yine bunun yanında sağlıklı için, sağlıklı bir vücut için, sağlıklı zayıflamak için kişinin bedenine has besin değerlendirmesi yapmaktadır. Yani nelerin dokunup, nelerin dokunmadığını söyleyen bir cihazdır. Bu cihaza check – up cihazı denilmektedir” ifadelerini kullandı.