Elazığ'da tırmanma duvarı yapılıyor.

Elazığ Atatürk Stadyumunun mevcut yerinde bulunan ve dağcılık branşının salon antrenmanlarını sürdürdüğü Tırmanma Duvarı, Stadyumun yıkılmasının ardından antrenman eksiği ve merakı olan dağcılar için 15 temmuz Şehitleri Spor Salonu içerisinde bulunan duvarlar revize edildi.

Üç disiplinde tırmanma duvarı inşası sürüyor.

Yakın zaman da antrenmanlara açılacak olan Duvar da Speed, Lider ve Boulder disiplinlerinde Tırmanma Duvarı yapımı gerçekleştiriliyor.

EREN: DAĞCILARIMIZ VE SPOR SEVERLERİMİZ İÇİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

Yapıma ilişkin açıklamalarda bulunan İl Müdürü Abdulsamet Eren, "Dağcılık Branşımız için hayırlı ve kazasız olmasını diliyorum. Şehrimizin coğrafik yapısından ötürü Dağcılık ve Tırmanma sporu için gayet elverişli ancak sporcularımızın antrenmanlarını yapabilecekleri bir salon ve parkur yoktu. Elazığ’da özellikle kayalık yapısından dolayı Harput’u hem antrenman hem de sportif olarak kullanan sporcularımız artık Doğukent Mahallesinde bulunan 15 Temmuz Şehitleri Spor Salonu içerisinde revize yaptığımız duvarlar da Lider, Speed ve Boulder Disiplinlerinde tırmanma duvarlarında antrenmanlarını yapabilecekler. Önümüzde ki günler de bitirmeyi planladığımız Duvarlar da İnşallah. Dağcılık branşımız için salon antrenmanlarını gerçekleştirebilecekleri ve şehrimiz de var olan ama kamuoyuna yansımayan Dağcılar için aktif bir antrenman sahası oluşuyor. Kazandırdığımız bu Tırmanma Duvarlarında katkı ve destekleri için Bakanımız Sn. Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu başta olmak Yatırım, İnşaat ve İşletmeler Genel Müdürlüğümüze şükranlarımı sunuyor, Dağcılarımız ve Spor Severlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.