El Aziz Avcılık Atıcılık ve Doğa Sporları Kulübü trap atış şenliği düzenliyor.

Trap atış şenliği Yurtbaşı’nda 21 Temmuz 201 Pazar günü gerçekleştirilecek. Etkinlik alanında 20 Temmuz gecesi kamp düzenlenecek.

Şenlik saat 08.30’da başlayacak ve 09.00’da kayıtlar başlayacak.

ARMAN: BÜYÜK BİR ORGANİZASYON OLACAK

Avcılık Atıcılık Federasyonu Başkanı Ufuk Arman, “Atış yarışmaları için Elazığ’dayız. Yarın başlayacak inşallah. Daha önceki yıllarda da yapılan ama bu sene daha büyütülmüş olarak organize edilen bir organizasyon olacak. Sponsorların desteğiyle, yerel yönetimin desteğiyle, çevre halkının, o işin içinde sevenlerin, herkesin desteğiyle büyük bir organizasyon olacak” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM: 250-300 KİŞİ KATILABİLİR

Atıcılık ve Avcılık İl Temsilcisi Şerafettin Yıldırım, “Bugün bizim için önemli bir gün. Öncelikle Federasyon Başkanımız aramızda. Kendisine hoş geldin diyoruz. Elazığ için de Elazığ adına da hoş geldin diyoruz. Elazığ’da bu sahada 3-4 tane derneğimiz ve kulübümüz var. O derneklerden bir tanemizin organizasyonuna şahitlik yapacağız yatın. Nasip olursa inşallah büyük bir katılımla yarın ki şenliğimizi düzenleyeceğiz. Tahminiz 250-300 kişi olabilir. Böyle bir katılım ve atış yapılacak” şeklinde konuştu.

TURGUT: ŞEHRİMİZDE BİR TANE POLİGONUMUZ YOK

El Aziz Atıcılık ve Avcılık ve Doğa Sporları Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Naci Turgut, “Sportif anlamda bir faaliyet eksikliğimiz vardı. Bu alanda dernek üyelerimizin ve vatandaşlarımızın yoğun talebi üzerine bu alanda daha fazla yoğunlaşmaya karar verdik. Dernek yönetimimizle beraber bu programın içerisine girdik. Trap atış şenlikleri altında yapacağımız müsabakaları karar verdik. Memleketimizde bin 500 tane kayıtlı avcımız var diyoruz ama bir tane sporcumuz yok. Gençleriniz soruyorlar bize ‘bizim için bir şeyiniz var mı? Bir faaliyetiniz var mı?’ diye. Şu ana kadar yoktu ama bugünden sonra var. Yönetimdeki bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sadece trap skitten bahsetmiyorum; şehrimizde bir tane poligonumuzda yok. Bu gerçekten çok büyük bir eksiklik. Mardin’de var, Erzincan’da var, Malatya’da var, her yerde var ama burada yok. Şimdi sorduğunuz zaman hevesli. Çocuğa havalı tüfek hediye ettim, gidip mahallesinde değil de köyüne gittiği zaman hedef dikip onlara atış yapabiliyor” dedi.

DÖNER: YENİ BİR ALANLA İLGİLİ BİR SAYFADA AÇILMIŞ OLACAK

Gençlik ve Spor İl Müdürü Suphi Döner, “Bugün ilimizde çok güzel bir aktivitenin açılışını yapacağız. Ben öncelikle bu aktivitede emeği geçen El Aziz Avcılık Atıcılık ve Doğa Sporları Kulübü başkanını ve yönetim kurlunu tebrik ediyorum. Ayrıca ilimizde atıcılık federasyonu il temsilciğine tüm şükranlarımı sunuyorum. Tabi federasyon başkanımız aramızda. Kendilerine de hoş geldiniz diyorum. İnşallah bugün ve yarın ilimizde yapacağımız atışlarla beraber ilimizde atıcılıkla ilgili, yeni bir alanla ilgili bir sayfada açılmış olacak” diye ifade etti.

DOĞAN: İLK DEFA DÜZENLENECEK

Yurtbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Doğan, “Bu etkinliğin ev sahipliğini yapmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyoruz. Şimdiden yapacağımız herhangi bir eksiğimiz olursa buraya gelecek misafirlerimizden özür dileriz. Çünkü bu etkinlik  ilk defa olacak. Federasyon Başkanımız Ufuk Bey’e buraya geldiği için çok çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

HABER: SITKI TAŞEL