Elazığ'da Fırat Üniversitesi İnsansız Araçlar Topluluğu, 80 öğrenciye lisanlı uçan hava araçları ve drone eğitimi veriyor.

Fırat Üniversitesi İnsansız Araçlar Topluluğu Kurucu Başkanı Sefa Kaya, bir otelde düzenlenen programda, uçan hava araçları ve drone eğitimi verdiklerini ve bu eğitimlerin üçüncüsünü düzenlediklerini söyledi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde eğitim vermeye devam ettiklerini ifade eden Kaya, "Bu bölgede öğrenci topluluğu olarak insansız hava araçları düzenleyerek askeriyeye, medya şirketlerine ve düğün fotoğrafçılarına drone pilotları yetiştiriyoruz." dedi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından bir talimatname yayımlandığını ve talimatname sonunda eğitim verilmesi gerektiğinin açıklandığını aktaran Kaya, "Biz de bu bölgede eğitimler vermeye başladık. Bu eğitim sonucunda 80 tane insansız hava aracı pilotu yetişecek. Bundan sonra ticari çekimlerinde havadan çekim yaptıklarında, tanıtım filmleri çektiklerinde rahat bir şekilde, yasal kurallara uygun bir şekilde pilot olarak çekim yapmış olacaklar." diye konuştu.

Kaya, kursa katılan tüm öğrencilere lisanslı belge verdiklerini sözlerine ekledi.