Elazığ’da Vatandaşlar Hak Sahipliği Başvurusunda Yoğunluk Oluşturdu

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ev, iş yeri ve ahırları hasar gören vatandaşlar için hak sahipliği süreci başladı. Vatandaşlar, hak sahipliği başvurularının alındığı Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde yoğunluk oluşturdu.

Elazığ’da Vatandaşlar Hak Sahipliği Başvurusunda Yoğunluk Oluşturdu

Depremde evleri, iş yerleri ve ahırları hasar gören vatandaşlar için hak sahipliği süreci başladı.

Konut, iş yeri ve ahırları, yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen afetzedeler için Afet Kanunu çerçevesinden Yeniden Yapım ve Güçlendirme Kredisi verileceklerin belirlenmesi amacıyla hak sahipliği başvuruları 6 Haziran itibariyle başladı.

Yeniden yapım ve güçlendirme kredisi kullanmak isteyen vatandaşların kendilerine devlet tarafından konut, ahır ve iş yeri yapılmasını isteyenler, 6 Haziran - 4 Ağustos 2023 tarihleri arasında e-devlet üzerinden veya hak sahipliği başvuru merkezlerinden bizzat kendileri veya kanuni vekilleri vasıtasıyla resmi müracaatlarını yapmaları gerekiyor.

Vatandaşlar başvurularını Hafta içi Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde, Hafta sonu ise İlçe Kaymakamlıkları Hak sahipliği danışma ofislerinde yapabilecek.

Video:

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137