Voleybol Federasyonu ve Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Temsilciliği koordinesinde, Elazığ’da açılan Voleybol Aday Hakem Kursu 23-24-25 Aralık tarihleri arasında Fırat Üniversitesi Çok Amaçlı Salon da başladı.

Elazığ’da son zamanlarda artış gösteren Tesis ve Sportif Faaliyetler kapsamında oluşan ihtiyaca binaen hakem ihtiyacını karşılamak için ekseriyetle Hakemlik ve Antrenörlük kursları yapılmakta.

Bu vesile ile de 23-24-25 Aralık tarihleri arasında da Uluslararası Hakem-Eğitmen Erdal Akıncı ve MHK Üyesi İbrahim Tarun tarafından, 78 katılımcıya kurs veriliyor.

GSİM: EĞİTİM PROGRAMLARININ ÇOK ÖNEMLİ OLDUĞUNU BİLİYORUZ

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Hakem ihtiyacımızın karşılanması açısından çeşitli branşlarda açılan Hakemlik kurslarını önemsiyoruz ve ilimizden de bu konu da katılım sağlanmasını istiyoruz. Sportif anlamda nitelikli ve objektif olarak Hakemlere ihtiyacımızın olduğunu dolasıyla da eğitim programlarının çok önemli olduğunu biliyoruz. Tesisleşme yolunda attığımız adımlar ve tamamladığımız yatırımlarla da bu branşlar için ayrıca antrenman, kurs ve eğitim hususunda eksiklerimizi tamamlayıp pratik olarak kazanımlar elde etmelerini sağlıyoruz. 78 katılımcıyla açılan Voleybol Aday Hakemlik Kursuna katılımın yüksek olması ilginin ne denli yüksek olduğunu in göstergesi. Eğitim için şehrimize gelen Voleybol Federasyonumuzun kıymetli hocalarına, İl Temsilcimiz Yusuf Çınar hocamıza teşekkür ediyoruz, ifadelerine yer verildi.