Elazığ’da Yapılan 13. Kimyasal Fizik Kongresi’nin Gala Yemeği Gerçekleştirildi

10 farklı ülkeden bilim insanlarının katılımıyla Elazığ’da yapılan 13. Kimyasal Fizik Kongresi’nin Gala yemeği gerçekleştirildi.

Elazığ’da Yapılan 13. Kimyasal Fizik Kongresi’nin Gala Yemeği Gerçekleştirildi

Fiziksel kimya alanında dünyanın sayılı ve önde gelen bilim insanları, Elazığ’da gerçekleşen 13. Kimyasal Fizik Kongresi’ne katıldı.

Tarihte ilk kez Doğu Anadolu Bölgesi’nde düzenlenen önemli bilimsel kongre, Fırat Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

‘Kimyasal fizik’ alanında kuramsal, hesapsal ve deneysel çalışan araştırmacıları bir araya getirerek son gelişmelerin tartışılmasına, bilgi alışverişine ve işbirliğine ortam sağlama amacıyla gerçekleşen kongrenin ardından gala yemeği düzenlendi.

Yemeğe, STK temsilcileri, kamu kurum müdürleri, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Elazığ Kent Konseyi Başkanı Av. Rüstem Kadri Septioğlu, 10 farklı ülkeden Elazığ’a gelen bilim insanlarına teşekkür etti.

SEPTİOĞLU: 10 FARKLI ÜLKEDEN 23 KONUŞMACI KATILDI

Septioğlu, “Fizik, Kimya ve Mühendislik alanındaki gelişmeler ve ileri teknolojileri tartışma üzere 10 farklı ülkeden 23 konuşmacının katıldığı bu güzel kongredeki konuşmacılara ve katılımcılara hoş geldiniz diyorum” dedi.

Kongresi Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Niyazi Bulut, destekleri için Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür etti.

BULUT: 100 KİŞİ KATILIM SAĞLADI

Bulut, “Bu konferansın en büyük özelliği 23 tane davetli konuşmacı 10 farklı ülkeden konuşmacımız vardı. Türkiye’de de OTTO, Hacettepe, Bilkent, Boğaziçi, İstanbul Teknik Üniversitesi gibi üniversitelerden konuşmacılarımız vardı toplamda 100 kişi katılım sağladı. Bu konferansın düzenlenmesinde bize emekleri geçen insanlar var başta Elazığ Belediyesi olmak üzere Elazığ Belediye Başkanına teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Kongreye katılan bilim insanlarına plaket takdim edildi.

Programda davetlilere Elazığ halk oyunları gösterisi sunuldu.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2022, 14:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137