İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte yaya farkındalığı için başlatılan “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” kampanyası kapsamında 81 il merkezinde olduğu gibi Elazığ’da da yaya  nöbeti tutuldu.

“Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla “Yaya Geçidi Nöbeti” uygulaması 26 noktada eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Elazığ’da Valilik önünde yapılan uygulamaya Vali Çetin Oktay Kaldırım, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Polis ve Jandarma ekiplerinin bilgi verdiği etkinlikte, protokol üyeleri öğrencilerle yaya geçidini kullanarak farkındalık oluşturdu.

KALDIRIM: VATANDAŞIN CAN GÜVENLİĞİ BİZİM İÇİN HER ŞEYDEN ÖNEMLİ

Yayaların trafikte her zaman öncelikli olması gerektiğini belirten Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Okullar da açıldı. Özellikle öğrencilerimize, çocuklarımıza dönük farkındalık oluşturma, yayalara öncelik verme, sürücülere hem de yaya geçidi kullananlara dönük farkındalık oluşturma amacıyla bilinç oluşturma amacıyla böyle bir faaliyet yaptık. Emniyet müdürümüz burada, jandarma komutanımız burada, öğrencilerimiz burada. Hep birlikte faaliyeti yaptık. Tabi ki çocukların, öğrencilerin yayaların, vatandaşın can güvenliği bizim için her şeyden önemli, her şeyden öncelikli. Sayın bakanımız tarafından icra edilen bu faaliyet Türkiye’nin 81 ilinde icra ediliyor. İlimizde de 26 noktadan 16 okul önünde 900 ayrı lokasyonda bu çalışmalar yapılıyor. İnşallah kazasız belasız, can güvenliğinin en iyi şekilde sağlandığı, kazanın ve yaralanmaların olmadığı, ölümlerin olmadığı bir trafik hayatı diliyorum” dedi.

KALDIRIM: YAYAYA ÖNCELİK VERMELERİNİ TEMENNİ EDİYORUZ

Vali Kaldırım, vatandaşlardan da trafikte hassa ve duyarlı olmalarını isteyerek, “Kazasız, belasız, inşallah bir trafik hayatı, bir yaşam diliyorum. Özellikle minik çocuklarımıza, minik yavrularımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın da bu konuda son derece hassas olmasını, duyarlı olmasını özellikle şehir içinde sürücülerin araç kullananların son derece duyarlı olmasını ve özellikle yaya geçitlerinde hem hız sınırlarına uymalarını hem de yaya ve öğrenci geçerken veya engelli geçerken daha dikkatli olmalarını, yayaya öncelik vermelerini temenni ediyoruz” ifadelerine yer verdi.