Elazığ’daki Karavan Park Projesi’nde Sevindiren Gelişme

Geçtiğimiz gün Kanal Fırat canlı yayınında gündeme gelen ve MÜSİAD’ın Karavan Park projesiyle ilgili olumlu bir adım atıldı. İl Özel İdaresi Hazar Gölü kıyısında Karavan Park için belirlenen alanların Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden tahsisi için talepte bulundu.

Elazığ’daki Karavan Park Projesi’nde Sevindiren Gelişme

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan Kanal Fırat Televizyonu’nda yayınlanan ve Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu “Son Baskı” programının canlı yayın konuğu olmuş programda MÜSİAD’ın Karavan Park projesi gündeme gelmişti.

MÜSİAD 2021 yılında Elazığ’a Karavan Park yapılacağının müjdesini vermiş ama o günden bugüne kadar bir gelişme olmamıştı. Konuyu canlı yayında ele alan Furkan Dilaver, MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan’a sürecin neden yavaş işlediğini sormuş ve projenin Elazığ’ın turizmi için biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini söylemişti.

“BÜROKRASİYE TAKILMIŞ DURUMDAYIZ”

Bunun üzerine MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan ise “Sivrice’de İl Özel İdaresi’ne ait önemli yerler vardı. Onları tespit ettik. Raporlarımızı da hazırladık. Şu anki valimize de verdik. Özel İdare’de şu an Milli Emlak ile çalışmalarını yapıyor. Biraz bürokrasi maalesef ilimizde de ülkemizde de ağır gidiyor. Bürokrasiye takılmış durumdayız. Yakın zamanda da o bürokrasiyi çözersek karavan projesini de gerçekleştireceğiz. Şu an bürokrasi ile ilgili yazışmalar devam ediyor. Bürokrasi ağır gidiyor” ifadelerini kullanmıştı.

KARAVAN PARK PROJESİNDE ÖNEMLİ GELİŞME

Uzun bir süredir gelişme yaşanmayan Karavan Park projesiyle ilgili önemli bir adım atıldı. İl Özel İdaresi Karavan Park için belirlenen alanların tahsisi için Elazığ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne resmi yazı yazdı.

İL ÖZEL İDARESİ TAHSİS YAZISI GÖNDERDİ

İl Özel İdaresi tarafından yazılan yazıda; “İlimiz Maden İlçesine bağlı Gezin ve Plaj Köyü sahilinde bölge turizmine katkı sağlamak, ayrıca insanların ulaşım, konaklama ve yeme-içme gereksinimlerini kendileri çözme, değişik yerler görüp tanıması ve daha ucuza tatil yapması amacıyla herhangi bir ticari amaç gütmeksizin idaremizce rekreasyon ve karavan turizmi çalışmaları yapılması planlanmaktadır. Bahse konu rekreasyon uygulamaları ve karavan turizminin gerçekleştirilmesi adına; mülkiyeti Maliye Hazinesine ait, Gezin Köyü sınırları içerisinde bulunan 163 ada 1-4-5 nolu parseller, 162 ada 10-13 nolu parseller, 160 ada 9-10 nolu parseller, 154 ada 77 nolu parsel ile Plaj Köyü sınırları içerisinde bulunan 147 ada 16 nolu parsel ve 149 ada 2 nolu parsellerin kurumumuza tahsis edilmesi hususunda; Gereğini bilgilerinize rica ederim” denildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137