Elazığ’daki Mahalle Muhtarları Güneykent Mahallesi’ne Çıkartma Yaptı

Güneykent Mahalle sakinleri sorun ve talepleri için muhtarları mahallelerine davet etti. Davete belediye meclis üyeleri ve aday muhtarlarla icabet eden muhtarlar sorun ve talepleri dinledi.

Elazığ’daki Mahalle Muhtarları Güneykent Mahallesi’ne Çıkartma Yaptı

Güneykent mahalle sakinleri sorun ve talepleri için muhtarları mahallelerine davet etti.

Davete icabet eden 40 mahalle muhtarı vatandaşların sorun ve talepleri dinledi.

GÜL: ELAZIĞ’DAKİ VATANDAŞLARIN SIKINTILARINI YETKİLİLERE İLETME NOKTASINDA YARDIMCI OLMAYA GAYRET EDECEĞİZ

Muhtarlar Federasyonu Başkanı Ahmet Gül, “Sıkıntıları vatandaşlarımızdan dinledik. Buraya gelen insanlar Elazığ’ın her bölgesinden gelen insanlar. Şu anda burada bir muhtarlık seçimi yapılmadığı için yeni bir mahalle olduğu için dolayısıyla bir boşluk var. O boşluğu en azından yeni muhtar seçilene kadar biz Elazığ Muhtarlar Federasyonu olarak arkadaşlarımızla beraber Elazığ’daki vatandaşların sıkıntılarını yetkililere iletme noktasında yardımcı olmaya gayret edeceğiz. Buradaki tüm muhtar adaylarıma, hepsine başarılar diliyorum. Sonuçta bu göreve talip olmalarının amacı buralara hizmet edebilmek. Sıkıntılı bir süreç. Yeni bir mahalle. Birçok sıkıntısı var. Onların çözümü noktasında bayağı gayret sarf etmeleri gerekiyor. Yine yaptığımız görüşmeler sonucu burada 2023 yılında bir aile sağlığı merkezi yapılacak. Yeni camii yapılacak. Ticari ve sosyal tesisler yapılacak, fatura ödeme merkezleri yapılacak, iki okul daha yapılacak. Birisi 4. Etapta olmak kaydıyla. Değerlendirme aşamasında yeni bir Jandarma karakolumuz var. Oranın yapılması için de baskı kuracağız. Dört adet fırın yapıldı. Bankamatikler için girişimde bulunduk. İnşallah bankamatikler de yakın zamanda yapılır” ifadelerini kullandı.

ÜNALAN: ŞİKAYET VE TALEPLERİ İLETİP EN KISA SÜRE İÇERİSİNDE SORUNU ÇÖZECEĞİZ

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Gökhan Ünalan, “Burada mevcut muhtarlarımızla ve muhtar adaylarıyla birlikte mahalle sakinleri ile bir aradayız. Burada sıkıntılar varmış, sorunlar varmış. Bizde belediye adına olarak buradaki sıkıntıları hem yerinde görüp hem de ivedi şekilde çözüme kavuşturmak için buradayız. Burada belediye olarak Pazar alanları kuruldu. Mevcut 2023 yılında yapılacak projelerimiz arasında okul alanımız var. Belediye olarak bir okul yapmayı düşünüyor belediye başkanımız. Ocak ayında ihalesi yapılacak. Burada vatandaşlar sefer sayılarıyla alakalı sıkıntıları dile getirdi. Belediye müdürlüğümüzle görüştük. 6 tane otobüs buraya sefer yapmakta. Bir saatte olan sefer sayılarımız 30 dakikaya ve ondan sonraki sefer sayıları arttırılarak 15 dakikaya düşürüldü. Şu anda 15-20 dakika sefer başı yapıyor bizim otobüslerimiz. Yılbaşından sonra sefer sayılarını ve otobüs sayılarını arttırmayı düşünüyoruz. Ocak’ta 10 tane otobüs, minibüs hattı eklenecek. Bunun kararını mecliste aldık. Burada ufak tefek sorunlar var. Bunları da inşallah en kısa zamanda çözüme kavuşturacağız. Belediye başkanımıza da buradan gelen şikayet ve talepleri iletip en kısa süre içerisinde sorunu çözeceğiz” şeklinde konuştu.

DÜZENLİ: BİRER KÖPRÜ OLMA ANLAMINDA HER ZAMAN BURADA OLACAĞIZ

MHP Belediye Meclis Üyesi Burak Düzenli, “Geçirmiş olduğumuz depremin ardından devletimizin ve kamu kurum ve kuruluşlarımızın ummalı büyük çalışması oldu. Yatırımlar hızlı bir şekilde afetzedeleri konutlarına yerleştirebilmek adına ciddi ve hummalı bir çalışma yapıldı. Bu çalışmaların ardından burada bugün Güneykent mahallemiz şehrimizdeki mahallelerimizin en büyük mahalle niteliği taşıyan konumuna erişti. Bu anlamda tabi ki çeşitli sıkıntıları oldu. Bizler Milliyetçi Hareket Partisi’nin birer mensubu olarak her zaman buradaki vatandaşlarımızın yanında yer aldık. Sıkıntılarının çözümü noktasında yanlarında durmaya çalıştık. Bizler de üzerimize düşen görevin farkında ve bilincinde olup buradaki sıkıntıların giderilebilmesi noktasında birer köprü olma anlamında her zaman burada olacağız” dedi.

ALTUĞ: SORUNLARI ÇÖZMEYE ADAY OLDUĞUMUZ ZATEN BÜTÜN GÜNEYKENT MAHALLESİ SAKİNLERİNİN BİLİNCİNDEDİR

Öte yandan eski Kültür Mahallesi Muhtarı Güneykent Muhtar Adayı Kamil Altuğ da, “Öncelikle burada Furkan Bey’in sunduğu “Son Baskı” programında Furkan Bey’e bir mesaj atarak Güneykent Mahalle’mizin sorunlarını dile getirmiştik. Kendisi de o mesajımızı olarak sakinlerimize duyurmuştu. Onun üzerine muhtar arkadaşlarımıza çağrıda bulunmuştuk. 40 mahalle muhtarını davet ettik. Bugün arkadaşlarımız geldi mahalleyi beraber gezdik. Mahallenin sorunları hakkında istişarelerde bulunduk. Çözümü noktasında bize yardımcı olacaklarını söylediler. Bunun için ben bütün muhtar arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, diğer muhtar adaylarına da başarılar diliyorum. Allah’ın izniyle nasip olur da oraya muhtar seçilirsek oranın bütün sorunları çözmeye aday olduğumuz zaten bütün Güneykent Mahallesi sakinlerinin bilincindedir” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2022, 17:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137