24 Ocak Elazığ depreminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla TOKİ tarafından Elazığ’da binlerce binanın temeli atılmış ve çok kısa süre içerisinde yaklaşık 25 bin konut Elazığ’da hak sahiplerine teslim edilmişti.

Yeni evlerine taşınan Elazığlı depremzedeler, Kahramanmaraş Merkezli depremleri taşındıkları bu evlerde yaşadılar.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler çevre illerde büyük yıkıma neden olurken, Elazığ’ın yapı stokunun TOKİ tarafından yenilenmesi nedeniyle şehirde büyük bir yıkım olmadı.

Elazığlı depremzedelerin taşındıkları TOKİ konutları bu iki büyük depremde sınavı başarıyla geçti ve tek bir çizik dahi olmadı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin hemen ardından Elazığ’daki vatandaşlar, TOKİ tarafından yapılan bu güvenli konutlara giderek yakınlarının evlerine geçici olarak yerleştiler.

Öte yandan büyük yıkımın olduğu komşu şehrimiz Malatya’dan da çok sayıda depremzede Elazığ’a geldi. TOKİ tarafından şehirde yapılan bu evleri kiralayan depremzedeler şimdilerde deprem korkusu olmadan güven içerisinde yaşıyorlar.

Bölgedeki depremzedelerin ilk tercihi olan Elazığ’daki TOKİ konutlarında kiralık daire kalmadı. Özellikle Güneykent Mahallesi’nde kiralık bir konut dahi kalmazken, TOKİ konutları güven konusunda vatandaşlardan bir kez daha tam not aldı.

KARATAŞ: TOKİ’YE OLAN GÜVENİN ARTMASINDAN KAYNAKLI

Yaşanan depremlerin ardından vatandaşların güvenle evlerinde oturduğunu belirten Güneykent Mahalle Muhtarı Necati Karataş Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a teşekkürlerini sundu.

Karataş, “24 Ocak 2020 depreminden sonra Elazığ’da TOKİ eli ile yapılan 25 bin konut şuan itibariyle tıklım tıklım. Her evde hemen hemen 2 aile kalıyor. Buradan cumhurbaşkanımıza ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Elazığ’daki siyasilere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hakikaten Kahramanmaraş merkezli depremle birlikte güvenli bölge olarak adlandırdığımız bir bölgeyi oluşturdular. İlk etapta bir talep olmadı ama depremden sonra TOKİ ile olan muhabbetin ve TOKİ’ye olan güvenin artmasından kaynaklı yeni yapılmış binalarda lüks daireleri olan kişilerin bile bu bölgelere talebin olması bizleri sevindirdi” ifadelerini kullandı.

Video: