Elazığ’daki Zengin Maden Yataklarıyla İlgili Asilhan Arslan’dan Önemli Açıklama

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan Maden İlçesi’nde bulunan ve oldukça değerli olan maden yataklarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Elazığ’daki Zengin Maden Yataklarıyla İlgili Asilhan Arslan’dan Önemli Açıklama

Maden ilçesinde bulunan madenlerle ilgili Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nda toplantı gerçekleştirildi.

Düzenlenen basın toplantısında Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan Maden İlçesi’nde bulunan ve oldukça değerli olan maden yataklarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Başkan Arslan’ın o önemli açıklamaları;

ARSLAN: İSTİHDAM ANLAMINDA KATKI SAĞLAYACAĞI KESİNLİKLE GÖZ ARDI EDİLMEMELİDİR

ETSO Başkanı Asilhan Arslan, "Saygıdeğer Elazığ kamuoyu geçtiğimiz günlerde Elazığ basınının gündeme getirdiği ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizleri göreve davet ettikleri, ilimizin Maden ilçesi yakınlarındaki çok değerli bakır, altın, kobalt, kurşun, çinko ve demir maden sahası ile ilgili MTA tarafından yapılan çalışmaları uzun bir süredir takip etmekteydik. Öncelikle belirtmemiz gerekir ki şehrimizin bir değeri ile ilgili Elazığ Kamuoyunda oluşan bu yüksek hassasiyet son derece yerinde ve memnuniyet vericidir. Şehrimiz insanının kendi coğrafyamızda var olan bir maden varlığının ilimiz iş dünyası tarafından işletilerek, ilimize bir fayda oluşturmasını istemesi çok doğal ve bizim de hem fikir olduğumuz önemli bir husustur. Bilindiği üzere Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak geçtiğimiz süreçte uygulamaya koyduğumuz ve yapım çalışmalarını tamamladığımız Enerji A.Ş. Örneğinde olduğu gibi, söz konusu maden sahamızın da, aynı yapı ve modelde işletilebileceği ve şehrimize % 100 ekonomik girdi ve istihdam anlamında katkı sağlayacağı kesinlikle göz ardı edilmemelidir” ifadelerini kullandı.

ARSLAN: İŞSİZ EVLATLARININ BURADA İSTİHDAM EDİLMESİNİ MUTLAKA İSTİYORUZ

Başkan Arslan, “Bizler bu düşünce içerisinde Elazığ'ın Maden ilçesindeki maden sahası ile ilgili çalışmalarımızı yaparken, maalesef Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (MAPEG) Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü üzerinden Elazığ'ın Maden ilçesindeki dünyanın ender zenginlikteki bakır, altın, kobalt, kurşun, çinko ve demir sahasını, bölgedeki raporlama ve sondaj çalışmaları tamamlanmadan aceleile ihale çıkmaya hazırlanması, akıllarda soru işaretleri bırakmaktadır. Biz, bu değerli maden sahasının olduğu yerde bir izabe tesisi kurulmasını, böylelikle zaten istihdam anlamında sıkıntı yaşayan şehrimizin işsiz evlatlarının burada istihdam edilmesini mutlaka istiyoruz. Aksi halde ilimizin bu değerli maden varlığının, işletme tesisi kurmayacak yabancı bir firmaya verilmesi, ne ekonomik ve ne de istihdam anlamında ilimize hiçbir katkı sağlamayacak, ihaleyi alan firmanın şehrimizden madeni çıkarıp başka bir yerde işleyip dünya pazarına satmasından ibaret kalacaktır. Diğer önemli bir hususta ihalenin yapılma şeklidir. Yapılacak olan ihaleye şehrimizde madencilikle meslek alanı ile iştigal eden çok sayıda üye işletmemiz bulunmaktadır, bu işletmelerimizin de ihaleye giren taraflar olmasını bekliyoruz. Bizler Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası camiası olarak, dünyanın ender zenginlikteki bu maden sahasının İlimize kalıcı fayda sağlaması ve kurduğumuz biyogaz tesisi örneğinde olduğu gibi çok ortaklı bir yapı ile şehrimiz insanının da hisse alarak ortak olabileceği bir yapıda işletilmesi yönünde hazırlıklarımıza ve çalışmalarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

ARSLAN: İLÇEMİZİN O ESKİ YILLARDAKİ CANLILIK VE HAREKETLİLİĞİNE KAVUŞMASINDA BÜYÜK BİR ETKEN OLACAĞINA İNANIYORUZ

Başkan Asilhan Arslan, “Ülkemiz ve ilimiz için son derece önemli olan bu değerli maden sahamızın ilimizde oluşturulacak bir girişim gurubu tarafından yukarıda bahsettiğimiz çok ortaklı yapıda, Elazığlıların hissedar olarak ortak olabilecekleri şekilde işletilmesi şehrimizin tarihine yazılacak bir adım olacaktır. Biz Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bu maden varlığının şehrimizin istifade edeceği çok ortaklı bir oluşum ile işletilmesi kadar, deprem ve pandemi sürecini çok ağır bir şekilde yaşamış olan Elazığ'ımıza maddi manevi her anlamda büyük bir moral olacağını, yüksek bir ekonomik girdi sağlayacağı hususunu da son derece önemsiyor, Maden ilçemizin o eski yıllardaki canlılık ve hareketliliğine kavuşmasında büyük bir etken olacağına inanıyoruz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Bozo23
Bozo23 - 2 yıl Önce

Cengiz Holding aldı bile Sayın Arslan. Boşuna uğraşmayın Elazığ vasıfsız adamlarını alır boş işlerde calistirirlar, Yönetici, CEO,cfo gibi büyük baslarida dışardan ithal ederler. Elazığ a bir faydaları olmaz.

soru işareti
soru işareti - 2 yıl Önce

O zaman soru işaretlerini söyle, neden çekiniyorsun. Burada bunu söylemenin hiç bir anlamı yok.

Ne soru işareti
Ne soru işareti - 2 yıl Önce

Herzamanki gibi peşkeş...Toprak doyursun bunları

:(
:( - 2 yıl Önce

Sahi sizin şu güzide iktidar vekilleriniz nerede, kafalarını nerenin kumuna gömmüşler

Sahipsiz Elazığ
Sahipsiz Elazığ - 2 yıl Önce

Size vermezler ihaleyi boşuna kendinizi yemeyin başka şeyler olsa çıkıp açıklama yapmazsınız ama işin içinde para olunca ortalığı yikarsiniz

Elazığlı
Elazığlı - 2 yıl Önce

Cevheri çıkart başka ilde kablo fabrikasında işle. Yıllardır Elazığ'da bakır çıkar neden kablo fabrikası yok? ETSO başkanı, Trfanda yemeyin diyen vekiller neden yok? Elazığ'da krom var. Kromu ürün haline çevirecek fabrika yok. Elazığ'da mermer var. Mermerler blok halinde başka illere ya da başka ülkelere. Bu ilin sanayi tesislerine ihtiyaç var. Bu ilde işsizlik var. Bu ilde göç var. Bu ilde çok konuşup az iş yapanlar da var.

biraz sain
biraz sain - 2 yıl Önce

CENGİZ HOLDİNG sanki ÇİNGİZ Holding miş gibi saldırmak niye. ARSLANLI mı alsın. Milli olsun da bu ülkede kim alırsa alsın. Keşke yeterliliği olanbir Elazığ firması olsa da o alsa. Elazığlı olsunda nolursa olsun demek nakıslıktır

Kırmitik
Kırmitik - 2 yıl Önce

Sinekler şeyin üstüne hemen üşüşmüş

SIRADAKİ HABER

banner137