Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından "Biz Kardeşiz İdlib’in Yanındayız" sloganıyla başlatılan İdlib'e yardım kampanyasında toplanan yardım malzemesi İdlib’e ulaştırılmak üzere yola çıktı.

İdlib kentine ulaştırılmak üzere hazırlanan 8 tır yardım malzemesi eski saman pazarından dua ve tekbirlerle uğurlandı.

Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın, destek veren herkese teşekkür etti.

AYDIN: RABBİM KAMPANYAMIZA DESTEK VEREN ELAZIĞ HALKINDAN RAZI OLSUN

Aydın, “Bu şehirde yaşayan insanlar olarak tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. Rabbim kampanyamıza destek veren kadim şehir Mamuratül Aziz’den, değerli Elazığ halkından razı olsun. Diyanet işleri başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak Sayın valimizin uhdesinde balatmış olduğumuz “Biz Kardeşiz İdlib’in Yanındayız” kampanyamızı Allah’ın izniyle başarıyla mutlu sona erdirdik. Cenabı hak sizlerden razı olsun” dedi. Zor şartlar altında hayatlarını idame etmek zorunda olan kardeşlerimizin sıkıntıları bir nebze olsun hafifletmek üzere başlattığımız yardım kampanyasının semeresini görmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz. Bugün Allah nasip ederse içinde un, yatak, gıda malzemeleri ve battaniye gibi muhtelif malzemeler bulunan 8 tırı sizlerin dualarıyla, tekbirlerle yolcu edeceğiz. Bu bağlamda Sayın Valime, Belediye Başkanımıza, Kaymakamlarımıza, İlçe Müftülerimize, emeği geçen tüm hocalarımıza, muhtarlarımıza ve Türkiye Diyanet Vakfı çalışmalarımıza kampanyamıza destek veren başta Elazığ halkımıza, Ağın, Alacakaya, Arıcak, Baskil, Palu, Karakoçan, Sivrice, Kovancılar, Maden, Keban ve Pertek halkına sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum” dedi.

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman ise “Bizim inancımız medeniyetimiz zor durumda olanlara yardım etmeyi dayanışmayı emrediyor. Dolayısıyla bugün de zor durumda olduğunu müşade ettiğimiz İdlib’de ki kardeşlerimize yardım elini uzatmak için yine Elazığlılar kenetlendiler bir araya geldiler” dedi.

TORAMAN: İDLİB’DE Kİ KARDEŞLERİMİZE YARDIM ELİNİ UZATMAK İÇİN YİNE ELAZIĞLILAR KENETLENDİLER BİR ARAYA GELDİLER

Toraman, “Bizim inancımız medeniyetimiz zor durumda olanlara yardım etmeyi dayanışmayı emrediyor. Kaldı ki sınırlarımızın hemen ötesinde zor şartlarda çadırlarda baraklarda bu çetin kış mevsimini geçirmeye çalışıyor Elazığlı hemşehrilerimiz yaklaşık 2 yıl kadar önce yaşamış oldukları deprem afetinden sonra milletimizin göstermiş olduğu birlik ve beraberliği dayanışmanın şahitleri. Türkiye bu zor durum karşısında Türk Milleti kenetlenerek tek bir yumruk olarak maddi ve manevi ziyadesiyle yardıma koştu ve bütün Elazığlılar bunun şahidi oldular. Dolayısıyla bugün de zor durumda olduğunu müşade ettiğimiz İdlib’de ki kardeşlerimize yardım elini uzatmak için yine Elazığlılar kenetlendiler bir araya geldiler. Türkiye hem devlet olarak hem de millet olarak dünyada zor durumda coğrafyalara el uzatan yardım eden en önde gelen ülkeler arasında. Bu yardım kampanyasını Diyanet işleri başkanlığımız Türkiye çapında yürütüyor Elazığ’da da il müftülüğümüzün başkanlığında bütün müftülük personeli seferber oldular sağolsunlar. Diyanet Vakfı Elazığ Şubesi tüm personelleriyle seferber oldular ve bu organizasyonu gerçekleştirdiler ancak bu yardımların sahibi Elazığlılar, Elazığlı hayırsever iş adamlarımız, esnafımız, tüccarımız, vatandaşımız dolayısıyla bu yardım Elazığ’ın yardımı bizler yalnızca bu işe aracılık ediyoruz. Allah bu yardımların karşılığını inşallah misliyle hayır sahiplerine verecektir buna inanıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yardım tırları dualarla uğurlandı.