Çoruh ve Fırat bölgelerindeki 9 ilde elektrik tedarik hizmeti sunan Aksa Elektrik, 2022 yılının ekim, kasım ve aralık aylarına ait tüketim oranlarını açıkladı.

Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinin bağlı bulunduğu Çoruh bölgesinde, toplam elektrik tüketiminde (mesken, sanayi ve ticarethane) bir önceki yılın son çeyreğine kıyasla yaklaşık yüzde 3 oranında artış görüldü.

FIRAT BÖLGESİNDE YÜZDE 18 ARTIŞ YAŞANDI

Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerinin yer aldığı Fırat bölgesinin toplam elektrik tüketimi ise yüzde 18 oranında arttı.

FIRAT BÖLGESİNDE ELAZIĞ DIŞINDA BÜTÜN İLLERDE ELEKTRİK TÜKETİMİ ARTTI

Fırat bölgesinde (mesken, sanayi ve ticarethane) abone gruplarında toplam elektrik tüketimine bakıldığında Elazığ’da yüzde 1 oranında düşüş görülürken, diğer illerde elektrik tüketiminin arttığı gözlemlendi. Fırat bölgesinde yer alan diğer illerin toplam elektrik tüketimine bakıldığında, yüzde 2 oranında Bingöl’de, Malatya’da yüzde 40, Tunceli’de yüzde 2 oranında artış görüldü.

MESKEN BAZINDA EN YÜKSEK ELEKTRİK TÜKETİMİ MALATYA VE ELAZIĞ’DA

2022 yılının son çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre meskenlerde toplam elektrik tüketimi Fırat bölgesinde yaklaşık yüzde 5 artış olduğu gözlemlendi. Mesken abone gruplarına il bazında bakıldığında da yılın son çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre; Fırat bölgesinde Malatya ve Elazığ’da artış yaşanırken Tunceli ve Bingöl’de düşüş görüldü. Malatya’da yüzde 8, Elazığ’da ise 7 artış olurken, Bingöl’de 4, Tunceli’de yüzde 7 oranında azalmalar görüldü.

SANAYİ VE TİCARETHANE GRUBUNUN TOPLAM ELEKTRİK TÜKETİMİ ARTTI

Fırat bölgesinde illerde abone grupları dahil edilerek bakıldığında, yılın son çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre, sanayi ve ticarethane toplam tüketiminde artış görüldü. Fırat bölgesinde artış oranı yüzde 104 olarak belirlendi. Sanayi ve Ticarethane toplam tüketim oranlarında en yüksek tüketim Fırat bölgesinde yüzde 169 ile Malatya’da görüldü.

FIRAT BÖLGESİNDE ABONE SAYISINDA DÜŞÜŞ

Milletvekili Keleş Yeni Yapılacak Olan Aile Sağlığı Merkezleri İle İlgili Açıklama Yaptı Milletvekili Keleş Yeni Yapılacak Olan Aile Sağlığı Merkezleri İle İlgili Açıklama Yaptı

2022 yılının son çeyreğinde toplam abone sayısı Fırat bölgesinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 3 azaldı.