İl Özel İdaresi Binasının yeni hizmet binasına taşınmasıyla birlikte Çaydaçıra Kavşağında yer alan eski binanın bulunduğu arsa için satış ihalesine bir kez daha çıkılacak.

DAHA ÖNCE İKİ KEZ İHALEYE ÇIKILMIŞTI

Arsanın satışı için ilk ihaleye 28 Ekim 2016 tarihinde çıkılmış. Dönemin İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu başkanlığında toplanan komisyonda arsaya hiçbir firma fiyat teklifinde bulunmamıştı.

31 bin 974 m² arsa için ikinci ihaleye ise 16 Aralık 2016 tarihinde ihaleye çıkılmıştı. Dönemin İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu başkanlığında toplanan komisyona o ihalede de fiyat teklifinde bulunan olmamıştı.

Ve arsanın satışı için üçüncü kez ihaleye çıkılıyor. Geçtiğimiz süreç içerisinde, İl Özel İdaresi Genel Sekteri Mehmet Sabuncu, 12 Mayıs 2017 tarihinde ihaleye çıkılacağını duyurmuştu.

Elazığ’ın en büyük ve en değerli arsalarından olan o arsanın satışı için bu kez değişiklik yapıldı ve yapılan değişikler belli oldu.

Daha önceden tek parsel üzerinden satışa çıkılan ihalede bu kez 3 parsel üzerinden satışa çıkılıyor. Yani arsa satış için 3 parsele bölünde ve 3 parsel içinde ayrı ayrı fiyat teklifi oluşturuldu.

“FİYAT ARTTI”

10 bin metre karelik birinci parsel için 26 milyon tl

10 Bin metre karelik ikinci parsel için 30 milyon 500 bin TL

11 Bin 947 yüz metre karelik üçüncü parsel için de 49 milyon 500 Bin TL fiyat teklifi oluşturuldu.

Yani 3 Parsel için toplamda 106 Milyonluk teklif çıkarıldı. İlk iki ihalede 105 milyon 425 bin TL olan ihale teklifi diğer ihalelere göre artmış oldu.

SABUNCU: ÜÇ AYRI PARÇA OLARAK İHALEYE ÇIKIYORUZ

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Mülkiyeti İl Özel İdaremize ait olan bu arsalarımızın 12 Mayıs 2017 Cuma günü saat 10:00 da İl Özel İdaremiz ihale salonunda satışını gerçekleştireceğiz. Önceden bu taşınmaz tek parça halindeydi. Satışımızı kolaylaştırmak adına 31,947 dönüm olan arazimizi üç parçaya böldük. İfraz yaptık. İki tanesi 10.000 m2, 1 tanesi de 11.947 m2 olmak üzere bu sefer üç ayrı parça olarak ihaleye çıkacağız. Meblağ parça bazı olduğu için eskisi kadar yüksek olmayacak ve buna daha çok ilgi duyulacağını düşünüyoruz. Yine bu süreçte eski yerleşkemizdeki binaların yıkımını da gerçekleştirdik. Ayrıca emsal değerini 2’den 3’e çıkararak kapalı alan miktarını 60000 m2 den 90000 m2 ye çıkardık. Arsayı ticari alana çevirerek hem konut hem de ticari alan yapılmasına imkan oluşturduk. Yükseklik konusunda sınır yok (hmax seviyesi). Alıcılara kolaylık olacak şekilde satışımızı 1’i peşin 4 taksit olarak gerçekleştirebileceğiz. Bu taşınmaz konum olarak ilimizin en güzel ve en prim yapan yerlerinden birisi. Satışımızın gerçekleşmesini müteakip elde edilen gelir ilimiz altyapı çalışmalarında ve eğitim altyapısının geliştirilmesinde kullanılacaktır. 12 Mayıs Cuma günü yapılacak satış ihalesinin ilimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.