Elazığ’ın İki Meslek Lisesi TÜBİTAK Bölge Finalleri'nde Birinci Oldu

Korgeneral Hulusi Sayın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Keban Çok Programlı Anadolu Lisesi TÜBİTAK bölge finallerinde birinci oldu.

Elazığ’ın İki Meslek Lisesi TÜBİTAK Bölge Finalleri'nde Birinci Oldu

Malatya’da yapılan TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışmasında Bölgede 1. Olan okullar İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit tarafından kabul edildi.

Keban İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah Emül, Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Metin Özgen, Strateji Geliştirme Şube Müdürü Metin Batur ve TÜBİTAK İl Koordinatörü Murat Yıldız’ın da hazır bulunduğu ziyarette, bölge birincisi olan Korgeneral Hulusi Sayın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Keban Çok Programlı Anadolu Lisesinden proje sahibi öğrenci, danışman öğretmen ve okul yöneticileri il Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit’e projeleri hakkında bilgi verdiler.

Keban Çok Programlı Anadolu Lisesinden proje sahibi öğrenciler Şevval Erdoğan, Nurdan Özel Yapar, Danışman Öğretmen Soluna Duran, Okul Müdürü Abdulkadir Soylu bölge sergisinde Sosyoloji alanında birinci olan “Teknolojinin Penceresinden Yeni Neslin Ahlakı, ahlaki Okuryazarlık ve Akıllı Telefon Bağımlılığı Arasındaki İlişkinin İncelenmesi” konulu projeleri, Korgeneral Hulusi Sayın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje sahibi öğrencileri Ali Saltık, Yusuf Eymen Turgut, Sefa Demir, Danışman Öğretmen Tolga Berberoğlu ve Okul Müdürü Dursun Tosun ile birlikte bölge yarışmasında Yapay Zeka kategorisinde birinci olan “Kontrol Bende” isimli projeleri hakkında bilgi verdiler.

YİĞİT: OKULUN SADECE DÖRT DUVAR ARASINDAN VEYA SIRALARDAN İBARET OLMADIĞINI DA GÖRECEKLER

Öğrencilerden proje çalışmaları hakkında bilgi alan Müdür Yiğit, “Öncelikle tüm öğrencilerimizi ve onlara destek veren danışman öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Çocuklarımızın yaptıkları çalışmalar elde ettikleri başarılar o kadar önemli ki. Hocalarımızın da çocuklarımızı teşvik etmeleri, onları yönlendirmeleri ve rehberlikleri çok önemli. Bu yıl özellikle 2 meslek lisemizin aynı anda Bölge Birincisi olarak ilimizi Türkiye Finallerinde temsil edecek olmaları da ayrıca gurur verici. Çocuklarımız bu projelerle farklı ortamlara girip, farklı faaliyetlerin içinde yer alarak okulun sadece dört duvar arasından veya sıralardan ibaret olmadığını da görecekler. Öğrenme ortamları genişlediği zaman birçok farklı fırsatın ve imkanların önlerine serileceğini de görecekler. Gençlerimizin finallere katılması kendilerine büyük bir tecrübe kazandıracak, gurup çalışmasıyla başarı elde etmenin önemini kavrayacaklar. Ayrıca başarılarıyla diğer öğrencilerimize de örnek olacaklar. Ben bir kez daha tüm öğrencilerimizi, danışman öğretmenlerini, okul yöneticilerimizi tebrik ediyor, Türkiye finallerinde de başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2023, 13:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137