Elazığ’ın Yetiştirdiği Önemli Değer Dr. Ozan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Elazığlıların gönlünde yer eden, şiirleri ile yüreklere dokunan, naif kişiliği ile herkesin sevdiği ve saydığı isim Kanal Fırat program yapımcısı, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi emekli öğretim üyesi 68 yaşındaki Dr. Ahmet Tevfik Ozan, Fırat Üniversitesi Hastanesi morgunda kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Elazığ’ın Yetiştirdiği Önemli Değer Dr. Ozan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Elazığ’ın yetiştirdiği önemli değer 68 yaşındaki Dr. Ahmet Tevfik Ozan dün geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybetmişti.

1980 darbesi sonrasında bir dönem cezaevinde kalan ardından tıp eğitimine devam eden kentin sevilen ve sayılan şair hocası, Kanal Fırat televizyonlarında yayınlanan “Ardıç Dalı” Programı Yapımcısı ve Sunucusu Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi emekli öğretim üyesi Dr. Ahmet Tevfik Ozan evinde ölü olarak bulunmuştu.

Daha sonra Fırat Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırılan Dr. Ozan’ın cenaze namazı bugün hastane morgu önünde kılındı.

Cenaze namazına; Elazığ Valisi Erkaya Yırık, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Fahrettin Göktaş, Elazığ İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ali Yıldız, Elazığ Emniyet Müdürü Celal Sel, Fırat Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, akademisyenler, doktorlar, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve sevenleri katıldı.

Merhum Dr. Ahmet Tevfik Ozan kılınan cenaze namazının ardından dualarla son yolculuğuna uğurlandı.  

Merhum Harput’ta bulunan aile mezarlığında defin edildi.

Aile, pandemi süreci nedeniyle taziyeleri telefon ile kabul edecek.

YIRIK: MEKANI CENNET OLSUN

Dr. Ozan'ı erken kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Vali Erkaya Yırık, "Cuma vaktinden sonra il emniyet müdürümüzün telefonu ile almış olduğum bu haberi doğru bir haber mi diyerek inanmak istemediğim, teyide muhtaç bir şekilde tekrar sorduğum bir insandır. Mekanı cennet olsun. Bir mübarek günde gerçekten güzel bir ölümle ruhunu teslim etti. Rabbimiz peygamber efendimize komşu kılsın" dedi.

Dr. Ahmet Tevfik Ozan’ın tıp kariyerinin yanı sıra 1971'de başlayan yazın yaşamı, şiir, düzyazı, makale, karikatürle çeşitli dergi ve gazetelere yansıdı. Yine çeşitli dergilerde 300’ü aşkın şiiri yayınlana şair, arkasında ise, ‘Dağlar Ardı Şiirleri’, 'Kâinat Şiiristan', ‘Şeyma Ceylan Yüreği’ ve ‘Şiirden Taşan Sözler’ adlı 4 kalıcı eser bıraktı.

Medya grubumuz olarak merhum Dr. Ozan’a yüce Allah’tan rahmet, ailesine, Fırat Üniversitesi’ne ve yakınlarına sabırlar ve başsağlığı diliyoruz…


Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2021, 14:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Harputlu23
Harputlu23 - 3 yıl Önce

Allah rahmet eylesin Mekanı cennet olsun inşAllah. Çok kıymetli bir insandı.

SIRADAKİ HABER

banner137