24 Ocak’ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde birçok vatandaşın hayatını kaybettiği ve yaralandığı Sürsürü Mahallesinde yeni umutlar için yükselen konutlar kısa bir sürede tamamlandı.

9 blok ‘tan oluşan 3+1 E ve M tipi olarak ayrılan dairelerin 4 Blok’u 120 metrekareden 5 Blok’u ise 100 metrekareden oluşuyor.

Toplam 179 adet konutun hak sahiplerini belirlemek içinde 29 Eylül’de kura çekimi gerçekleşti.

Anahtar tesliminin hala yapılmamasından yakınan Depremzedeler yaşadıklarını sıkıntıları da dile getirdi.

“Anahtarlar verilmedi. 2 aydan beri milletin rezilliğini gidip görsünler. Bir an önce teslim etmeleri lazım. İyi veya kötü Allah razı olsun ama bu sefer anahtar verilmiyor. Komisyon toplanacak diyorlar ama bizde ne olacağını bilmiyoruz. Bu millete yazık”

“Mahallemiz, eski evimiz burada. Ben şu an Doğukent’te oturuyorum. Evlerimiz 20-25 gündür bitti. Biz kirada sürünüyoruz ama hala teslim edilmedi. Bize dediler teslim edilecek. Şimdi haber geldi dediler teslim edilmeyecek. Niye acaba? Bu kadar millet perişan olmuş. Yarın yağmurlar başlayacak. Millet bu karda kışta nasıl taşınacak? Bir an önce teslim edilmesini istiyoruz”

“Burada millet duruyordu bende geldim. 1 aydır bitmiş. Adam kirada iki ev yaşıyor. Yer yok. Neden vermiyorlar. Bir an önce teslim edilsin. Evlerin yapılacak bir şey yok. Evler ufak. Şimdi sağlam. Evler eskisinden daha da sağlam ama biraz küçük oldu”

“Küçük evde oturanlar büyük eve gitti, büyük evde oturanlar küçük eve gitti. Köşede olanlar yana gitti. Haksızlık var. madem kuraysa kat arasında çekilmez komple çekilir. Herkes yerinden razıydı. Milleti birbirine saldılar. Herkes kendi evine gitseydi kimse kırılmayacaktı. Ben öne geldim ama arkadan öne gelen razı olacak mı?”

VİDEO: